Now Reading:
Srpski mediji žestoko kritiziraju novi autobus vukovarskog drugoligaša: „Imate li srama, Hrvati?”
Full Article 2 minutes read

Srpski mediji žestoko kritiziraju novi autobus vukovarskog drugoligaša: „Imate li srama, Hrvati?”

Nakon što je HNK Vukovar 1991 u petak dobio novi autobus koji je posebno dizajniran samo za njih te objavio fotografije na službenom Facebook profilu, srpski ga mediji oštro kritiziraju.

Naime, novi autobus hrvatskog drugoligaša crne je boje, a na njemu su iscrtani grb kluba, vodotoranj te lica dvojice heroja Domovinskog rata Blage Zadre i Jean-Michela Nicoliera između kojih piše “Heroji se nikad ne zaboravljaju…“, prenosi Jutarnji.

Ovaj dizajn pojedini su srpski mediji oštro kritizirali. Tako u naslovu Kurira stoji da „skandal u Vukovaru trese bivšu Jugoslaviju” jer je vukovarski nogometni klub promovirao autobus „s ratnim motivima”, dok u tekstu pišu da je u vojnoj operaciji Oluja više od 250 tisuća Srba protjerano iz Hrvatske što, piše Kurir, „Hrvati slave kao svoju pobjedu”.

Alo također piše kako je riječ o skandalu te kako je hrvatski nogometni klub „promovirao autobus s ratnim motivima”, a u sličnom tonu nastavlja i Telegraf: “‘Domobrani‘ iz Vukovara u prvom planu: Hrvatski nogometni klub oblijepio autobus motivima rata“.

Portal Novosti vijest je prenio naslovom “Imate li srama, Hrvati? Veliki skandal u Vukovaru! Sport ne pamti ovako nešto”, dok u tekstu stoji kako je riječ o “presedanu u modernom sportu” i da su “Zadro i Nicolier protjerivali Srbe iz Krajine”, piše Jutarnji.

Foto: FB HNK Vukovar
www.sjever.hr / jutarnji.hr
07.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.