Now Reading:
GNJUSAN ZLOČIN 46-godišnjak u Zagrebu silovao psa. Nisu ga uhitili jer ima imunitet, a sada slučaju prijeti zastara
Full Article 2 minutes read

GNJUSAN ZLOČIN 46-godišnjak u Zagrebu silovao psa. Nisu ga uhitili jer ima imunitet, a sada slučaju prijeti zastara

46-godišnjeg Ivora I. tereti se da je od 2009. godine do rujna 2015. godine na različitim lokacijama silovao svog psa, ženku rodezijskog goniča, a kako pišu 24sata još nije uhićen jer radi u računovodstvu Europskog parlamenta pa ima imunitet.

Kako doznaju 24sata, na Općinski kazneni sud u Zagrebu na kojem se protiv njega vodi postupak još nisu stigli odgovori Ministarstva pravosuđa i uprave ni Ministarstva unutarnjih poslova vezani uz navodni imunitet.

Sud može putem Interpola zatražiti provjeru adrese na kojoj je Ivor prijavljen u Belgiji što će vjerojatno i učiniti. Njemu je 28. listopada ove godine počelo novo suđenje za optužbe da je od 2009. do rujna 2015. godine na različitim lokacijama seksualno općio sa svojim psom nanoseći mu bol i patnju, pišu 24sata.

Njega su slučajno otkrili u akciji usmjerenoj protiv pedofila u rujnu 2015. godine kada su u njegovom stanu na Knežiji zatekli su dva izmučena i izgladnjela psa te zaplijenili 111 CD-ova i DVD-ova sa snimkama i fotografijama seksualnog zlostavljanja.

Na prvom ročištu njegov branitelj Boris Vinčić ponovno je zatražio isključenje javnosti što je sud odbio, a potom je, pred kraj same rasprave, na sud stigao dopis koji je šokirao sve. Naime, Ravnateljstvo policije MUP-a zaprimilo je obavijest Ureda Sirene Belgija u kojoj navode da 46-godišnjak ima imunitet, čiji status onemogućuje njihovim nadležnim tijelima da prilikom postupanja i zatjecanja predmetnog liše slobode.

Prema podacima s kojima raspolaže sud, Ivor je u Europskom parlamentu zaposlen kao službenik u računovodstvu, a posljednje skoro dvije godine navodno je na bolovanju zbog čega nije jasno o kakvom se imunitetu radi.

Uskoro zastupa i zastara, točnije u jesen iduće godine, a eventualno skidanje imuniteta moglo bi dodatno zakomplicirati i oduljiti cijeli postupak.

Inače, na spisu su se dosad izmijenila četiri suca, a Ivor je prošle godine u rujnu nepravomoćno osuđen na godinu dana zatvora, no presuda je iz proceduralnih razloga ukinuta te mu je krajem listopada počelo novo suđenje u odsutnosti, pišu 24sata.

Od travnja prošle godine za njim je na snazi međunarodna tjeralica i Europski uhidbeni nalog.

www.sjever.hr / 24sata.hr
07.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.