Now Reading:
Advent u zagrebačkom Zoološkom vrtu nadahnut Pričama iz davnine – evo kakve sve divote očekuju posjetitelje
Full Article 2 minutes read

Advent u zagrebačkom Zoološkom vrtu nadahnut Pričama iz davnine – evo kakve sve divote očekuju posjetitelje

Priče iz davnine – tema je ovogodišnjeg adventskog programa u Zoološkom vrtu u Zagrebu, a to znači da je program nadahnut bajkama Ivane Brlić-Mažuranić, književnice koja se naziva i hrvatskim Andersenom.

Svoje je fantastične likove među kojima su Palunko, Bjesomar i Tintilinić, povezivala s predivnim krajolicima te biljnim i životinjskim svijetom Hrvatske koji je dobro poznavala.

Edukatori ZOO-a će ove jeseni i zime pratiti njezine tragove i odjeveni u likove Domaćih posjetitelje će voditi u tematske obilaske Vrta „Priče iz Striborove šume“. Pritom će ih upoznavati s autohtonim vrstama divljih životinja te im predstaviti neke njihove preparate.

U Interpretacijskom centru zaštićene faune Hrvatske posjetitelje očekuje edukativni kutak Tajne medvjeđeg brloga, a u edukativnom centru predstavljanje životinja od kojih mnogi zaziru, poput zmija, žaba i kukaca, te radionica božićnih ukrasa od prirodnih materijala koji se mogu prikupiti tijekom šetnje šumom.

Kolibom Djeda Božićnjaka koja će biti postavljena na katu restorana Kod morskog lava, vladat će ozračje kakvo je Ivana Brlić-Mažuranić gajila dok je priče pripovijedala svojoj djeci.

Program počinje 26. studenoga, a Zoološki će vrt Grada Zagreba tijekom adventa biti blagdanski ukrašen te imati prigodnu gastronomsku ponudu.

sjever.hr/zoo.hr
07.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.