Now Reading:
Zaljubljenici u dobru vinsku kapljicu okupili se na 15. Velikoj martinjskoj špelaciji i uživali u najboljim vinima Koprivničko-križevačke županije
Full Article 3 minutes read

Zaljubljenici u dobru vinsku kapljicu okupili se na 15. Velikoj martinjskoj špelaciji i uživali u najboljim vinima Koprivničko-križevačke županije

U organizaciji Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije u subotu, 5. studenoga u prostorijama ugostiteljskog objekta Avalon u Koprivnici, održana je 15. Velika martinjska špelancija -županijsko Martinje, koja je okupila brojne zaljubljenike u vinsku kapljicu, pedesetak martinjskih biskupa – meštara ceremonijala iz čitave Hrvatske i gostiju iz Mađarske te brojne vinare i vinogradare iz Koprivničko-križevačke i Virovitičko-podravske županije koja je ove godine bila i partner manifestacije.

Svečanom programu su prisustvovali i župan Darko Koren sa zamjenikom Ratimirom Ljubićem, predsjednik Županijske skupštine Damir Felak, županijski pročelnici, gradonačelnik Grada Koprivnice Mišel Jakšić te predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić i članica Uprave Ljiljana Šapina, dok je ispred TZ Virovitičko-podravske županije prisustvovala direktorica Martina Jakelić.

Na početku bogatog programa podijeljene su diplome i zahvalnice prisutnim vinarima, a pomoćnica direktora TZ KKŽ Kristina Sočev je zahvalila svim posjetiteljima, mnogobrojnim vinarima, martinjskim biskupima, partnerima iz Virovitičko-podravske županije, Koprivničko-križevačkoj županiji, Gradu Koprivnici, Podravki i kolegama iz turističkih zajednica na dolasku te istaknula kako je Martinjska špelancija postala nadaleko poznata manifestacija i izvan granice Hrvatske koja iz godine u godinu pobuđuje sve veći interes ljubitelja vina.

Čestitku na organizaciji je uputio i župan Darko Koren, ujedno i predsjednik TZ KKŽ, koji je ukazao na turistički značaj manifestacije koja njeguje i promovira običaje krštenja mošta u vino, ali i vrhunske vinare i udruge vinara i vinogradara s područja Koprivničko-križevačke županije te partnerske Virovitičko-podravske županije.

-Veliko hvala svima koji su pomogli da održimo ovu manifestaciju, a ponajviše našim vrijednim vinarima i vinogradarima koji svojim žuljevima drže ovu brzorastuću djelatnost u poljoprivredi. Podravina i Prigorje su bogomdana podneblja za razvoj turističke djelatnosti koja se osim na bogatoj kulturi i prirodnim ljepotama temelji i na spoju vrhunske hrane i vina što je zasigurno dobitna turistička kombinacija – naglasio je župan te svima čestitao nadolazeći blagdan Svetog Martina.  

Prigodnim riječima obratili su se i gradonačelnik Mišel Jakšić, predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić, direktorica TZ Virovitičko-podravske županije Martina Jakelić, predsjednik Udruge invalida Koprivničko-križevačke županije Miroslav Mačković te predstavnik Hrvatske turističke zajednice.

Nakon uvodnih riječi uslijedila je redovna godišnja vinoda te izbor Velikog meštra martinjskog ceremonijala, zatim je održana vinifikacija novih martinjskih meštri, a nakon toga posjetitelji su  uživali u degustaciji vrhunskih domaćih vina vrsnih vinara i vinogradara Koprivničko-križevačke i Virovitičko-podravske županije.

Nakon vinode posjetitelje su u nastavku programa zabavljali Gruntovec bend i TS Dangube, a dodajmo na kraju kako je manifestacija bila humanitarnog karaktera te će prilozi posjetitelja uplatiti Udruzi invalida Koprivničko-križevačke županije.

sjever.hr/kckzz.hr
06.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.