Now Reading:
Recept za kolač s vrhnjem i pudingom koji ćete poželjeti napraviti opet i opet!
Full Article 3 minutes read

Recept za kolač s vrhnjem i pudingom koji ćete poželjeti napraviti opet i opet!

Kolač je spoj sočnog biskvita i kremica koji pažnju privlači i svojim neobičnim izgledom

Ako ste u potrazi za receptom za kolač kojim ćete oduševiti ukućane i goste, Nataša Pralica uvijek je dobra adresa, objavio je portal Zadovoljna.hr.
Za sve ljubitelje kolača ovaj put od Nataše su preuzeli recept za kolač s vrhnjem i pudingom, a recept ćemo i mi vama prenijeti jer smo uvjereni da će vam se krajnji rezultat svidjeti.

Kolač je spoj sočnog biskvita i kremica koji pažnju privlači i svojim neobičnim izgledom.
Bez da previše dužimo, evo recepta za kolač koji je izazvao veliki interes na Natašinoj web stranici i YouTube kanalu.

SASTOJCI:

Biskvit
5 jaja
250 g šećera
1 vanilin šećer
100 ml ulja
100 ml vruće vode
250 g brašna
1 prašak za pecivo
2 žlice kakaa

Krema
2 pudinga od čokolade
6 žlica šećera
1 l mlijeka

Preljev
4 kisela vrhnja s 20 % masnoće (po 180 g)
5 žlica šećera
4 vanilin šećera

Priprema kolača s vrhnjem i pudingom

Prvo pripremite puding. Pomiješajte puding i šećer s malo mlijeka, a ostatak mlijeka stavite kuhati.

Kada mlijeko zakipi sklonite ga sa strane i umiješajte pripremljeni puding. Vratite sve zajedno kuhati. Sklonite sa strane i pokrijte prozirnom folijom, da se ne uhvati korica, dok pripremate ostalo.

Sada možete prijeći na biskvit. Cijela jaja, šećer i vanilin šećer pjenasto izradite, dodajte ulje i vruću vodu, te kratko izradite mikserom.

Sa strane pomiješajte brašno s praškom za pecivo. Pripremljeno brašno dodajte smjesi i sve sjedinite mikserom. Miksajte toliko dok se sastojci ne sjedine, ne pretjerujte.

Posudu za pečenje dimenzija 20 x 35 cm pouljite i pobrašnite te u nju izlijte i rasporedite pola pripremljene smjese, a kakao pomiješajte s preostalom smjesom.

Pomoću dvije žlice na svijetli dio stavljajte tamni dio, tako da dobijete tamne krugove. Ukoliko vam na kraju ostane tamne smjese, slobodno ju dodajte na već postojeće krugove, dok sve ne potrošite.

Pudingu uklonite foliju i kratko ga izmiksajte. Primijetit ćete da je puding još vruć. Pomoću dvije žlice na isti način puding nanosite na mjesta gdje se nalaze tamni krugovi. Ukoliko vam na kraju ostane pudinga, slobodno ga potrošite na mjesta gdje ste ga već stavili, dok sve ne potrošite.

Kolač stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva 50 minuta.

Dok se kolač peče pripremite preljev. Mikserom izradite kiselo vrhnje, šećer i vanilin šećer. Na pečeni vrući kolač rasporedite pripremljeni preljev. Kolač ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, zatim ga stavite u hladnjak.

Kako Nataša Pralica priprema kolač s vrhnjem i pudignom pogledajte u njezinu videu na YouTubeu, a ovaj i druge recepte potražite na blogu Natašine slastice.

screenshot/youtube
sjever.hr/zadovoljna.dnevnik.hr
06.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.