Now Reading:
Održana izborna Skupština Nogometnog saveza KZŽ – Stjepan Merkaš i dalje predsjednik
Full Article 2 minutes read

Održana izborna Skupština Nogometnog saveza KZŽ – Stjepan Merkaš i dalje predsjednik

U restoranu Stara škola u Mirkovcu je u petak, 4. studenoga 2022. godine, održana izborna skupština Nogometnog saveza Krapinsko-zagorske županije.

Članovi Skupštine Nogometnog saveza KZŽ su za predsjednika ponovno izabrali Stjepana Merkaša. Novi mandat dopredsjednika dobio je Stjepan Fotivec, dok su novoizabranom Izvršnom odboru i Teodor Švaljek, Željko Hren, Velimir Lekosvar, Krešimir Vlajčević, Zvonko Jakuš, Mario Čehulić, Dražen Šimunić, Alen Gerek, Dragutin Tomašković, Tihomir Vančina i Žarko Tušek. U Nadzornom odboru su Luka Grabušić, Matija Kesak i Marinko Ljubičić. Skupština je sva imenovanja donijela jednoglasno.

Novoizabranom vodstvu su na Skupštini čestitke uputili i brojni gosti, među kojima i župan i predsjednik Županijske skupštine Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar i Zlatko Šorša.

-Zahvaljujem novom-starom predsjedniku i cijelom Savezu na svemu što radite, prije svega za našu djecu. U ovo vrijeme digitalizacije, zagorski nogometni klubovi okupljaju stotine pa i tisuće djece. Oni vrijeme provode na svježem zraku, razvijaju sportski duh, uče se solidarnosti te dijele dobro i zlo, sreću i tugu. To u takvom obujmu ne radi ni jedna sportska udruga – kazao je župan Kolar te uputio i zahvale Hrvatskom nogometnom savezu na podršci zagorskim nogometnim klubovima u izgradnji infrastrukture.

-Kako bi osigurali kontinuitet treniranja i u zimskom periodu, Krapinsko-zagorska županija pokušava izgraditi veći broj većih sportskih dvorana. Svi znamo da smo jedna od dvije županije koje nemaju drugoligaša, a to je nešto što je potrebno zagorskom nogometu – pozivam sve prisutne da napravimo dodatan napor i da „izrodimo“ jednog drugoligaša – poručio je župan Kolar.

Na izbornoj je skupštini bio i velik dio vodstva Hrvatskog nogometnog saveza na čelu s predsjednikom Marijanom Kustićem 

-Nogometni savez Krapinsko-zagorske županije je jako puno napravio te je bitan za čitav hrvatski nogomet. Znam koliko se Stjepan trudi i zalaže za klubove u vašoj županiji. Da nema vas koji radite na terenu i da nema vas klubova, ne bi ni Hrvatski nogometni savez bio toliko uspješan  – poručio je predsjednik HNS-a Kustić te izrazio uvjerenje da će hrvatska nogometna reprezentacija napraviti dobar rezultat i na predstojećem Svjetskom prvenstvu.

Okupljene je pozdravio i viši savjetnik predsjednika HNS Zorislav Srebrić, ujedno i počasni član Nogometnog saveza Krapinsko-zagorske županije.

sjever.hr/kzz.hr
06.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.