Now Reading:
Gradonačelnik Gregurović na proslavi Dana Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije: Krapina je kolijevka obrtništva na ovim prostorima
Full Article 3 minutes read

Gradonačelnik Gregurović na proslavi Dana Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije: Krapina je kolijevka obrtništva na ovim prostorima

Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije u petak je otvorenjem novih prostora, uručivanjem zahvalnica i plaketa i prigodnom svečanošću proslavila svoj dan, a obilježavanju je prisustvovao i gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović koji je pohvalio rad obrtnika.

Budući da su im stari prostori postali skučeni, krapinsko-zagorski obrtnici svoj dan nisu mogli proslaviti na ljepši način.

I sam gradonačelnik potvrdio je kako Krapina ima dugu obrtničku tradiciju te kako Grad raznim mjerama doprinosi njegovom daljnjem razvoju i napretku jer su upravo gospodarstvenici i obrtnici ti koji svojim poslovnim aktivnostima pune gradski proračun zahvaljujući čemu može ulagati u realizaciju prijeko potrebnih investicija i projekata.

Duga tradicija obrtništva u Krapini seže još u srednji vijek od kada se na ovim prostorima kontinuirano radi i razvija, a gradonačelnik Gregurović naglasio je kako Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije itekako zaslužuje ovakve prostore.
-Stari prostor na Trgu Ljudevita Gaja vrlo je prepoznatljiv po svom natpisu iznad ulaza, no kako se tempo života ubrzava, kako sve raste, i taj je prostor postao skučen. Ipak, sigurno će ostati zapisano u povijesti da je tamo bila kolijevka obrtništva, ne samo u Krapini, nego i na čitavom ovom prostoru – rekao je Gregurović.

Novi predsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije Nenad Kučiš iznio je obećavajuće podatke. Iako se obrtnici suočavaju s nedostatkom radne snage, njihov je broj u proteklih godinu dana porastao i to za čak 104.

-Svi imamo problema s radnom snagom, no nadamo se da će se to riješiti u suradnji s našim srednjim školama. Puno se ulaže, Obrtnička komora obilazi osnovne škole kako bi učenicima objasnila što s obrtničkim školama mogu dalje – rekao je Kučiš dodavši kako će na čelu Obrtničke komore inzistirati na jačanju rada cehova, kao i na suradnji s lokalnim samoupravama.

Dan Obrtničke komore bila je prilika i za dodjelu zahvalnica i plaketa, pa je tako zahvalnica za doprinos u razvoju i promociji tradicijskih i umjetničkih obrta uručena Vlasti Hubicki, a Srednjoj školi Krapina pripala je zahvalnica za izniman doprinos poticanju i unapređenju rada obrtničkih komora. Zahvalnice za doprinos uređenju novih prostora uručene su Mirku Blažičeviću, Tomici Jurinjeku, Davoru Plešku i Darku Vargi, Vladimiru Vidoviću, Mladenu Šereku, Milanu Frljužecu, Krapinsko-zagorskoj županiji, Hrvatskoj obrtničkoj komori, Privrednoj banci Zagreb i Zagrebačkoj banci te udruženjima obrtnika, između ostalog i Udruženju obrtnika Grada Krapine i općina Đurmanec, Jesenje, Petrovsko i Radoboj koji su svojim donacijama potpomogli.

Za 2022. godinu Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije uručila je i devet brončanih, jednu srebrnu i jednu zlatnu plaketu koja je otišla u ruke Mirka Blažičevića, inače predsjednika Udruženja obrtnika Krapinske Toplice koji je u obrtništvu 28 godina.
Uime svih nagrađenih zahvalio je Davor Pleško istaknuvši kako je iz velikog broja zahvalnica vidljivo da je Obrtnička komora u uređenju novih prostora imala velik broj partnera. Obilježavanju Dana Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije prisustvovao je i župan KZŽ Željko Kolar.

sjever.hr/krapina.hr
06.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.