Now Reading:
FOTO “Veseli Kneginec“ ponovno razveselio sve mještane Općine Gornji Kneginec, ali i šire
Full Article 2 minutes read

FOTO “Veseli Kneginec“ ponovno razveselio sve mještane Općine Gornji Kneginec, ali i šire

U dvorani Osnovne škole u Gornjem Knegincu, održao se 12. tradicijski sajam „Veseli Kneginec“ – tradicija u vinu, zanatima i običajima. Osmišljen kao manifestacija izložbenog, prodajnog, degustacijskog, edukativnog i zabavnog karaktera i ove godine privukao je velik broj mještana Općine Gornji Kneginec, ali i šire. Načelnik Općine Gornji Kneginec Goran Kaniški zahvalio se svima na odazivu i sudjelovanju te naglasio kako je i ovogodišnje izdanje manifestacije ispunilo sva očekivanja.

– Cilj koji smo si zacrtali, a to je posjetiteljima približiti etno baštinu ovoga kraja, kroz autohtone proizvode, stare zanate, gastronomsku ponudu, pjesmu i ples, ponovno je postignut. Ova manifestacija samo dokazuje koliko je Općina Gornji Kneginec bogata, ali bogata udrugama, zadrugama, društvima, OPG-ovima, marljivim i kretivnim ljudima svih generacija – naglasio je načelnik Općine Gornji Kneginec Goran Kaniški.

Manifestaciju je obišao i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak.

– Činjenica da se ova manifestacija održava 12. put govori kako postoji interes za njom. Stoga čestitam općinskom vodstvu te načelniku Goranu Kaniškom što iz godine u godinu uspješno organizira ovu manifestaciju, ali i svim izlagačima, udrugama, OPG-ovima, dječjem vrtiću, školi što čuvaju tradiciju svog kraja i prenose je na mlađe naraštaje. Jer da bi jedna ovakva manifestacija mogla okupiti ovoliki broj izlagača, ali i posjetitelja potrebno je tijekom godine marljivo delati kako bi se mogla prikazati sva ova kreativnost, inovativnost i ljepota našeg kraja – rekao je župan Stričak.

Manifestacija je započela natjecanjem u kuhanju gulaša, a posjetitelji su mogli uživati i u zanimljivim prezentacijama, degustacijama vina, meda, rakija, tradicijskih jela i domaćih kolača.  Pripremljene su bile i likovne, sportske i modne radionice za djecu. Prvi put mogla se razgledati i izložba i determinacija gljiva s prikazom gljivarskog bogatstva okolnih šuma. Kulturno-zabavni program obogatili su nastupi mališana Dječjeg vrtića “Bubamara” i svečanost kršenja mošta Udruge vinogradara i voćara Varaždin Breg, a vrijedi istaknuti i koncert tamburaškog sastava “Cure iz Centra”.

Foto: Facebook Općina Gornji Kneginec

www.sjever.hr
06.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.