Now Reading:
Treću godinu zaredom: Košarkašice ŽKK Vindi pobjednice su regionalnog Kupa Ružice Meglaj Rimac!
Full Article 2 minutes read

Treću godinu zaredom: Košarkašice ŽKK Vindi pobjednice su regionalnog Kupa Ružice Meglaj Rimac!

Nakon odličnog starta u 1. Hrvatskoj košarkaškoj ligi, gdje su ostvarile dvije pobjede u prva 2 kola (u gostima kod ŽKK Mladosti, te pobjedom nad ŽKK Podravcem u Varaždinu), košarkašice Vindija iz Varaždina, pod vodstvom trenera Marka Škerbića, po treći puta zaredom osvojile su naslov prvaka regionalnog Kupa Ružice Meglaj Rimac.

Nakon što su prošlog vikenda, u polufinalnoj utakmici slvadale ekipu ŽKK Podravca u Virju (48:55), varaždinske košarkašice su u finalnoj utakmici izborile pobjedu pred domaćom publikom, nad ekipom ŽKK Radost rezultatom 67:47.

U finalnoj utakmici Kupa za varaždinsku ekipu nastupile su:
Barušić (Cap) (5), Žanić Pe. (24), Žanić Pa. (13), Savić (12), Štrocinger (8), Vujec, Kauzler, Hrgarek (5), Lukan-Lisec, Brđanović, Kušen, Paulišić

Marko Škerbić, trener ekipe ŽKK Vindi:

-Čestitam našim curama na obranjenom naslovu prvaka Kupa, a košarkašicama ŽKK Radosti na dobroj borbi. Odigrali smo utakmicu sa vrlo motiviranim protivnikom, što je i očekivano, s obzirom na činjenicu da se radi o finalu regionalnog Kupa. U utakmicu smo ušli sigurno i već na kraju prve četvrtine imali smo razliku od 12 koševa. Ostatak utakmice kontrolirali smo igru, cure su odrađivale dogovorene zadatke, i sigurno smo ušli u posljednju četvrtinu, u kojoj smo dodatno povećali prednost, na konačnih 20 koševa razlike. U prvenstvenim utakmica upisali smo dvije pobjede u prva dva kola, a već ovu nedjelju očekuje nas putovanje u Osijek, gdje u 3. kolu prve hrvatske lige gostujemo kod ekipe Murse.

Odličan početak sezone za košarkašice Vindija potvrđuje i prvenstvena ljestvica prve hrvatske ženske lige na kojoj se Vindi uoči 3. kola nalazi na prvom mjestu, s impresivnom koš razlikom (135:75).

sjever.hr
05.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.