Now Reading:
PROBLEMI S PARKINGOM Sveučilište Sjever pozvalo studente da na nastavu dolaze javnim prijevozom!
Full Article 2 minutes read

PROBLEMI S PARKINGOM Sveučilište Sjever pozvalo studente da na nastavu dolaze javnim prijevozom!

Nakon velike bure u javnosti koja se podigla oko parkiranja u POS naselja Jalkovečka i rampe na parkingu kod fakulteta sa Sveučilišta Sjever oglasili su se priopćenjem upućeno studentima i ostalim potencijalnim korisnicima koje prenosimo u cijelosti.

„Sveučilište Sjever nije u obavezi osiguravanja parkirnih mjesta za studente (niti u RH postoji visokoobrazovna ustanova koja ima osiguran besplatan parking za studente). Pozivamo studente da za dolazak na nastavu koriste sredstva javnog prijevoza, a u slučaju dolaska osobnim vozilom ne koriste parkirni prostor okolnog stambenog naselja.

Djelatnici Sveučilišta Sjever imaju određena prava, u koja svakako spada i pravo besplatnog parkiranja tijekom boravka na radnom mjestu zbog čega je postavljena podizna rampa na dijelu parkirnog prostora.

Podizna rampa biti će van funkcije u popodnevnom periodu i kroz dane vikenda/blagdana te će parking u to vrijeme biti otvoren za slobodno parkiranje.

Osobito skrećemo pozornost na obavezu propisnog parkiranja vozila na označenim parkirnim mjestima, te da se ista ne ostavljaju na pristupnim putevima, zelenim površinama, invalidskim parkirnim mjestima (osim invalidnih osoba s istaknutom oznakom)

U slučaju svakog nepropisnog parkiranja poduzeti će se mjere uklanjanja nepropisno parkiranih vozila o trošku vlasnika odnosno posjednika vozila.

sjever.hr/unin.hr
05.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.