Now Reading:
ODLIČNE VIJESTI U Bedekovčinu stiže preko 27 milijuna kuna – u planu investicije kojima će se podići kvaliteta života mještana
Full Article 3 minutes read

ODLIČNE VIJESTI U Bedekovčinu stiže preko 27 milijuna kuna – u planu investicije kojima će se podići kvaliteta života mještana

U Općinu Bedekovčina stiže preko 27 milijuna kuna. Objavljeno je to na službenoj web stranici Općine gdje objašnjavaju kako je za projekte na području Bedekovčine dosad, u 2022. godini odobreno oko 27,5 milijuna kuna bespovratnih sredstava.

Naime, Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju za projekt Rekonstrukcije i promjene namjene zgrade „Stare škole“ u zgradu kulturnog centra Općini je odobrila iznos od 7,5 milijuna kuna, a kulturni će centar poboljšati uvjete za izvođenje raznih kulturnih aktivnosti i time doprinijeti unapređenju kvalitete života mještana.

-Dostatnim prostorima stvorit će se novo mjesto za kreiranje, razvoj i poticanje kulturnog stvaralaštva na području Bedekovčine – poručuju iz Općine i dodaju kako je ukupna vrijednost projekta 9,2 milijuna kuna.

Također, za projekt dogradnje i opremanja Dječjeg vrtića Bedekovčina, Ministarstvo znanosti i obrazovanja Općini je odobrilo 4,8 milijuna kuna bespovratnih sredstava.

-U travnju 2022. godine otvoren je prvi dio dograđenog dijela vrtića vrijedan oko 10 milijuna kuna, čime je kapacitet vrtića proširen na 180-ero djece. Ovim projektom realizirat će se završna faza dogradnje i opremanja dječjeg vrtića koja obuhvaća dovršetak i kompletno opremanje katnog dijela građevine, ugradnju lifta, uređenje vanjskog dvorišnog dijela te dodatnih parkirališnih mjesta, čime će se povećati kapaciteti vrtića za 4 nova dnevna boravka odnosno 56-ero djece. Ciljna skupina su djeca jasličke i vrtićke dobi s prebivalištem na području Općine Bedekovčina i Grada Donja Stubica – pojasnili su iz Općine.

Ukupna procijenjena vrijednost projekta iznosi gotovo 6 milijuna kuna.

Agencija za plaćanja u poljoprivredi i ruralnom razvoju za izgradnju dječjeg igrališta kod spomen doma u Lugu Poznanovečkom odobrila je Općini gotovo 250 tisuća kuna. Projektom će se osigurati bolji uvjeti za rast i razvoj djece, a njegova procijenjena vrijednost je 603 tisuće kuna.

Također, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije sufinancirat će drugu fazu projekta rekonstrukcije Magdalenićeve ulice s 350 tisuća kuna, a za isti projekt sredstva će izdvojiti i Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine koje će Općini dodijeliti 120 tisuća kuna.

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture Bedekovčini je odobrilo 687 tisuća kuna za sanaciju nestabilnosti na nerazvrstanoj cesti u Poznanovcu, a u partnerstvu s Državnom geodetskom upravom Općina provodi i katastarsku izmjeru k.o. Komor.

Na području Bedekovčine provodi se i projekt Rekonstrukcije i dogradnje DVD Bedekovčina, za koji je Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju odobrila oko 7,5 milijuna kuna, a financijski će ga poduprijeti i Općina.

-Iz svega navedenog vidljivo je da je, do sada, u 2022. godini na području Općine odobreno 27.518.612,00 kuna za razne investicije sveukupne vrijednosti oko 42.200.000 kuna kojima se će podići kvaliteta života mještana Općine Bedekovčina – naglašavaju iz Općine.

www.sjever.hr / bedekovcina.hr
05.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.