Now Reading:
Na 6. svjetskom kongresu WBAF u Turskoj župan Kolar o suradnji s ministrom Južnoafričke Republike i predsjednikom zaklade Nelson Mandela
Full Article 3 minutes read

Na 6. svjetskom kongresu WBAF u Turskoj župan Kolar o suradnji s ministrom Južnoafričke Republike i predsjednikom zaklade Nelson Mandela

Svjetski investicijski forum poslovnih anđela (WBAF) održao je 23. – 26. listopada 2022. godine u Antaliji, Turska, svoj 6. po redu svjetski kongres. Okupivši preko 200 delegata iz svih dijelova svijeta, program kongresa potaknuo je razgovor o digitalnoj transformaciji ekonomija u post-pandemijskim uvjetima. Delegaciju Republike Hrvatske predvodio je Željko Kolar, župan Krapinsko-zagorske županije.

Tijekom drugog dana kongresa, program su otvorili ministar Južnoafričke Republike te predsjednik zaklade Nelson Mandela s kojima je župan Kolar razgovarao o mogućnostima suradnje.

Na predstavljanju je župan Kolar kazao kako je kompetitivnost poduzetničkog ekosustava moguće postići isključivo sinergijom aktivnosti svih dionika uz visoku razinu uzajamnog poštovanja, potpore i balansiranja između profita i kreiranja jasnog društvenog utjecaja.

Kao predsjednik Upravnog odbora WBAF Hrvatska, župan Kolar istaknuo je da WBAF Hrvatska pomiče umrežavanje na globalnoj razini, a ono dovodi do razmjene znanja, otvara vrata internacionalizacije startupova te time ojačava uspjeh poduzetničke aktivnosti.

Krapinsko-zagorska županija je krajem 2019. godine uspostavila prvi ured WBAF-a u Europi te se time pozicionirala kao centralna lokacija za pristup pametnom kapitalu. U 2020. godini, WBAF Hrvatska ured je primio nagradu za najutjecajniji ured u WBAF mreži, a startup IDENTYUM iz Hrvatske odabran je među 100 startupova za prihvat WBAF investicije. I ove godine je ostvaren zapažen nastup – startup-a iz Hrvatske, Silver Technologies koji je odabran za prihvat investicije između 41 tvrtke na natjecanju. Ujedno je i Krapinsko-zagorska županija primila priznanje za jedno od 6 najbolje organiziranih događanja Svjetskog investicijskog tjedna u konkurenciji od 130 svjetskih događanja.

sjever.hr 05.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.