Now Reading:
„Euro na kotačima” i na varaždinskom Korzu – sve o uvođenju eura na zabavan i edukativan način!
Full Article 2 minutes read

„Euro na kotačima” i na varaždinskom Korzu – sve o uvođenju eura na zabavan i edukativan način!

Izložba „Euro na kotačima” stiže i u Varaždin i to na središnji gradski trg, gdje će građani imati priliku doznati sve o skorom uvođenju eura u Hrvatskoj.

Izložba će biti postavljena 6. i 7. studenoga od 9 do 19 sati na Trgu kralja Tomislava, a građani će imati priliku doznati važne informacije o procesu zamjene kune eurom na zabavan i interaktivan način.

Uvođenje eura 1. siječnja 2023. važan je korak za Hrvatsku, a kako bi se građani upoznali s novom valutom Vlada RH i Hrvatska narodna banka, uz sufinanciranje Europske unije provode kampanju za zamjenu hrvatske kune eurom.

Putujuća interaktivna izložba “Euro na kotačima” poseban je edukativni projekt u okviru kampanje – zahvaljujući njoj euro će “doputovati” na popularne gradske lokacije 27 gradova diljem zemlje, a multimedijski sadržaji posjetiteljima će pružiti relevantne informacije o uvođenju eura kao službene valute.

Izložba je namijenjena svim uzrastima te nastoji edukacijom i objektivnim informiranjem predstaviti značenje uvođenja eura u osobnom i društvenom kontekstu, pri čemu je sadržaj projekt predstavljen na suvremen način, te upotpunjen interaktivnim igrama i kvizovima. Edukatori koji rade na izložbi su predstavnici HNB-a i studenti ekonomskih fakulteta, a njihova je uloga odgovoriti na sva pitanja posjetitelja i pomoći im u prolasku kroz izložbu.

sjever.hr
05.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.