Now Reading:
Uskoro počinje ‘EKO’ Advent u Zagrebu! Vraća se Ledeni park, Advent u Zoološkom, predstavljene i tri nove lokacije, Tomašević: Bit će bolji nego ikad!
Full Article 3 minutes read

Uskoro počinje ‘EKO’ Advent u Zagrebu! Vraća se Ledeni park, Advent u Zoološkom, predstavljene i tri nove lokacije, Tomašević: Bit će bolji nego ikad!

Advent Zagreb održat će se od 26. studenog do 7. siječnja 2023. godine, a posjetitelji će ove godine, nakon dvije godine pandemije, opet moći uživati u Ledenom parku i klizalištu na Trgu kralja Tomislava, na većini starih i dobro poznatih, ali i nekoliko novih lokacija, potvrđeno je danas na konferenciji za medije, piše Jutarnji.

Službeni početak Adventa Zagreb bit će u subotu, 26. studenog, kad se pali prva advenska svijeća na Trgu bana Jelačića u 17 sati, otvaranje se nastavlja u 18 sati na gornjogradskim lokacijama, a u 19 će službeno biti otvoren i Ledeni park na Tomislavcu. U 20 sati istog dana upalit će se najljepše lampice u gradu, onome na Zrinjevcu. Na konferenciji za medije predstavljene su i nove tri lokacije Adventa u Zagrebu, na Trgu dr. Franje Tuđmana, u Parku Grič i u novoj pješačkoj zoni u Staroj Vlaškoj. Bit će zadovoljni i oni najmlađi jer se vraća i Advent u Zoološkom vrtu.

U duhu vodeće zagrebačke teme zadnjih mjeseci, otpada i ekologije, najavljeno je i da će adventska događanja biti ekološki održiva, koristit će se biorazgradiva ambalaža i na svim će lokacijama biti postavljeni punktovi za odvajanje otpada.

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević istaknuo je kako je najvažniji iskorak transparentan način odabira ponuditelja kroz natječaje. Rekao je kako se Advent vraća u punom sjaju i kako vjeruju da će broj posjetitelja dostići predpandemijsku 2019. godinu. Novost je da će se zbog energetske uštede lampice paliti pola sata kasnije i gasiti pola sata ranije, no gradonačelnik je istaknuo kako lampice, zbog LED tehnologije, nisu veliki problem.

– Naglasak je stavljen kvalitetu i kvantitetu predviđenih kulturnih, glazbenih i zabavnih sadržaja te uređenje lokacija. Time smo dobili raznoliku kulturnu ponudu za sve generacije, različitu ponudu hrane, veliku ponudu domaćih proizvoda i još puno drugih zanimljivosti – rekao je Tomašević.

Direktorica TZGZ-a, Martina Bienenfeld rekla je kako je nakon dvije pandemijske godine vrijeme da se Zagreb razveseli i opusti kao prije pandemije. Najavila je da će Advent trajati 43 dana na više od 20 lokacija.

– Nakon dvije pandemijske godine, posebno se radujemo ovogodišnjem Adventu koji će nas s bogatim programima na najljepši mogući način uvesti u blagdansko raspoloženje i iščekivanje Božića. Održat će se više od 100 koncerata u zatvorenim i otvorenim gradskim prostorima, trgovima i ulicama; zatim su tu i prigodne izložbe u muzejima i galerijama; a treba istaknuti i suradnju s HNK u Zagrebu, Hrvatskom obrtničkom komorom te Zagrebačkim ZOO vrtom koji, također, pripremaju posebne programe – rekla je Bienenfeld.

U Turističkoj zajednici grada Zagreba krenuli su i s međunarodnom online i offline promocijom na 21 tržištu, a ostvarili su i tradicionalnu promotivnu suradnju s Croatia Airlinesom, Turkish Airlinesom te HŽPP-om s kojima su osigurali posebne cijene karata za posjet zagrebačkom Adventu.

Advent Zagreb jedno je od najvažnijih događanja za zagrebački i hrvatski turizam.

sjever.hr/jutarnji.hr
04.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.