Now Reading:
STIŽE PROMJENA: U cijeloj Hrvatskoj oblačno i kišovito, ponegdje i grmljavinska nevremena!
Full Article 2 minutes read

STIŽE PROMJENA: U cijeloj Hrvatskoj oblačno i kišovito, ponegdje i grmljavinska nevremena!

Prema prognozi DHMZ-a, u petak će diljem Hrvatske biti umjereno i pretežno oblačno, povremeno s kišom, osobito na Jadranu i područjima uz njega.

Na sjevernom Jadranu i u gorju će već od jutra biti lokalno izraženih pljuskova s grmljavinom i obilne kiše, a u Dalmaciji u drugom dijelu dana, osobito u noći na subotu. U unutrašnjosti će puhati umjeren južni i jugoistočni vjetar, u gorju s jakim udarima.

Na Jadranu jako do olujno jugo i južni vjetar, popodne na sjevernom dijelu u slabljenju i okretanju na jugozapadnjak i sjeverozapadnjak. Najniža temperatura zraka od 7 do 12, na moru između 15 i 19, a najviša dnevna od 15 do 20 na kopnu te od 18 do 22 °C duž obale.

U cijeloj zemlji će dan obilježiti nepovoljne biometeorološke prilike uz kišu, te uz jugo na Jadranu i neugodnu južinu u unutrašnjosti Hrvatske. I kod manje osjetljivih ljudi je moguća pojava glavobolje, smanjene koncentracije i radnog učinka, lošeg raspoloženja i nervoze te slabog sna. Reumatičarima, te plućnim i srčanim bolesnicima bit će najteže, pa im prognostičari savjetuju adekvatnu zaštitu i poštedu od teških poslova.

www.sjever.hr / DHMZ
04.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.