Now Reading:
Ove nedjelje značajna manifestacija – Lenartovo u Goričanu! Prigodnim programom obilježit će se dva velika jubileja
Full Article 2 minutes read

Ove nedjelje značajna manifestacija – Lenartovo u Goričanu! Prigodnim programom obilježit će se dva velika jubileja

Ove nedjelje proslavom Lenartovog u Goričanu obilježiti će se 120. godišnjica postojanja Limene glazbe Goričan te 104. godišnjica Goričanske republike.

Kako iz Općine obavještavaju mještane, okupljanje će biti u 9.30 sati na Trgu svetog Leonarda nakon čega će se položiti vijenac i upaliti svijeće kod spomen – ploče poginulima u događanjima u studenome 1918. godine u Goričanu. U ovome će, uz predstavnike Općine, sudjelovati i Limena glazba Goričan, Limena glazba Letenye, KUD Goričan, DVD Goričan, Cehovsko društvo sv. Leonarda Goričan, župni caritas “Betanija” te Zrinska garda Čakovec.

Okupljeni će, potom, zajedno u povorci krenuti put crkve sv. Leonarda u kojoj će u 11 sati početi proštenjarska sveta misa koju će predvoditi velečasni Nenad Malović uz suslavljenje ostalih svećenika iz Preloškog dekanata i župe Goričan. Nakon mise, u podne, svoj kulturno – umjetnički program izvesti će članovi Limene glazbe iz Goričana i Letenya, crkveni zbor župe sv. Leonarda, izložiti će se i radovi učenika OŠ Goričan – njihovo viđenje Goričanske republike, koje će pripremati zajedno s učiteljem Emanuelom Varovićem. Prigodnim recitacijama učenika prisjetiti ćemo se ovog tako važnog povijesnog događaja za Goričan ali i cijelo Međimurja – Goričanske Republike. O tome će govoriti profesor Stjepan Hranjec te profesor Juraj Kolarić.

U 13 sati u Pastoralnom centru biti će otvorenje izložbe fotografija “120 godina Limene glazbe Goričan”, a nakon toga domjenak za sve uzvanike u Domu kulture Goričan.

Veliki je ovo događaj za naše mjesto, stoga vas uz rečenicu jednog mještanina Goričana koji je rekao: „Žal mi je bilo dok su nam zeli zvone, ali sam bil srečen jer smo meli svoju Republiku“, pozivamo da svojim prisustvom uveličate ovu manifestaciju – poručuju iz Općine.

www.sjever.hr
04.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.