Now Reading:
Opasan TikTok izazov s testisima – Zbog teških ozljeda petorica osječkih tinejdžera završila u bolnici
Full Article 2 minutes read

Opasan TikTok izazov s testisima – Zbog teških ozljeda petorica osječkih tinejdžera završila u bolnici

Čak petorica tinejdžera ovih je dana završila u KBC-u Osijek zbog torzije testisa što je značajno više od uobičajeno broja prijema zbog takvog zdravstvenog problema. Naime, riječ je o rijetkom, ali hitnom stanju nastalom zbog rotiranja testisa, a što onda dovodi do prekida dotoka krvi pa ako se pravovremeno ne liječi može doći i do trajnog propadanja testisa odnosno rezultirati njegovim odstranjenja. Prema informacijama sa slavonskih portala posljedica je to navodno izazova s TikToka pod nazivom “Hit Him in the Balls Challenge” (Udari ga u testise), piše Jutarnji list.

Kako je za njihov portal rekao pročelnik Zavoda za dječju kirurgiju KBC-a Osijek Dalibor Divković, ne može se sa sigurnošću potvrditi takva pretpostavka jer mladići za to nisu dali potvrdu. Također je sigurno da nije bila riječ o traumi.

– Od petorice tinejdžera koji su primljeni na našoj klinici dvojica su stigla na vrijeme i problem je riješen dok su trojica i dalje na liječenju jer su prekasno potražili liječničku pomoć – objasnio je Divković, a prenosi Jutarnji list.

Inače, torzija testisa izaziva veliku bol, mučninu i povraćanje a potom slijedi i oteklina pa čak i povišena tjelesna temperatura.

www.sjever.hr / www.jutarnji .hr
04.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.