Now Reading:
Ljepša vizura i sigurniji prometu u Krapinskim Toplicama, župan Kolar provjerio kako napreduju radovi na izgradnji rotora u zagorskom središtu zdravstvenog turizma
Full Article 4 minutes read

Ljepša vizura i sigurniji prometu u Krapinskim Toplicama, župan Kolar provjerio kako napreduju radovi na izgradnji rotora u zagorskom središtu zdravstvenog turizma

Još jedna vrijedna investicija u nizu ulaganja Krapinsko-zagorske županije u Općinu Krapinske Toplice svakako je izgradnja kružnog toka u samom centru Krapinskih Toplica u Zagrebačkoj ulici vrijednog 1,7 milijuna kuna. Kako napreduju radovi provjerio je i župan Željko Kolar sa svojom zamjenicom Jasnom Petek.

Ravnatelj ŽUC-a KZŽ Stjepan Sirovec naglasio je kako je županijska cesta ŽC2155 bila u dosta lošem stanju, pogotovo asfalt, ali kako su veći problem tehnički elementi ceste.

-Ovdje je križanje te i lokalne ceste 22040 s vrlo nepovoljnim kutom, a u samom križanju imamo ulaz i izlaz autobusa. To je predstavljalo značajnu nesigurnost prilikom odvijanja prometa. Krenuli smo u izradu projektno-tehničke dokumentacije te s izgradnjom mini urbanog kružnog raskrižja koje će kanalizirati odvijanje prometa i učiniti ga sigurnijim. Kružni tok imat će i sigurnosni prolazni prsten, u slučaju prolaska autobusa ili većeg vozila. Rekonstruira se i dio ceste zamjenom kolničkog asfalta – opisao je Sirovec dodavši kako bi radovi trebali doći u završnu fazu do kraja studenoga.

Župan Željko Kolar zadovoljan je dinamikom radova u samom centru Krapinskih Toplica, mjesta koje je, smatra župan, centar i generator razvoja zdravstvenog turizma u Krapinsko-zagorskoj županiji.

-Izuzetno nam je bitno da u suradnji s Općinom uredimo mjesto da ono kroz nekoliko godina dobije štih turističkog mjesta. Već se sad vidi ruka nove načelnice oko uređenja klupa, drugačije rasvjete i pristupa uređenju zelenih površina, a sada smo se mi kao Županija preko ŽUC-a uključili da prilikom naših investicija kroz naše uređenje damo isto tako svoj obol. Cilj nam je da do kraja ovog mandata uredimo kompletnu glavnu komunikaciju kroz Krapinske Toplice na istom nivou kao što će biti i uređen ovaj prvi samo ćemo dinamiku morati prilagoditi potencijalnom investitoru hotela koji je momentalno van funkcija – komentirao je Kolar ističući kako su spremni na tijesnu suradnju s potencijalnim investitorima s ciljem stvaranja mogućnosti za što bolju komunikaciju oko samog prilaza putnika hotelu.

-Sljedeće godine nastavljamo investiciju kroz glavnu ulicu u Krapinskim Toplicama od ulaza iz Pregrade ili kak’ ljudi znaju reći od Čermaka prema središtu, a ovaj dio ćemo ostaviti za kraj nadajući se da ćemo ovaj središnji dio uređivati kad će već hotel biti praktički gotov. Dinamiku radova ćemo prilagoditi novom investitoru – zaključio je Kolar.

Zamjenica župana Jasna Petek ističe kako je centar Krapinskih Toplica u posljednjih mjesec i nešto jedno veliko gradilište, a ovaj je rotor prije svega sigurnosno rješenje za umirivanje prometa.

-Kanaliziranje prometa u Zagrebačkoj ulici doprinijet će da Krapinske Toplice dobiju jednu novu vizuru samog centra. ŽUC KZŽ je u proteklih 5 godina u županijske ceste uložila nešto manje od 23 milijuna kuna, a svih tih godina se borilo sa klizištima na području općine. ŽUC svih ovih godina s velikim marom brine o svim cestama županijskim na području općine, jer Krapinske Toplice su prije svega veliko medicinsko i turističko središte. Kao Topličanka sam jako sretna što u samom centru dobivamo jedno prije svega sigurnosno rješenje, a onda i vizualno – rekla je Petek.

Načelnica Općine Krapinske Toplice Gordana Jureković zahvalila je KZŽ i ŽUC-u što su prepoznali potrebu i odlučili se na ovu vrijednu investiciju.

-Izgradnja ovog rotora u centru Krapinskih Toplica pridonijet će sigurnosti prometa, ali isto će tako vizualno popraviti prvi dojam prilikom ulaska u centar mjesta. Bit će to privlačnije i stanovnicima, ali i investitorima i gostima našeg mjesta. Župan Kolar pokazao je da su mu važni ne samo velik, već i ovakvi manji projekti koji su za lokalnu zajednicu od velikog značaja – rekla je Jureković.

abrkic/sjever.hr
04.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.