Now Reading:
Koordinacija Stožera civilne zaštite Koprivničko – križevačke županije – građani pozvani da se dolaskom hladnijeg vremena pridržavaju epidemioloških mjera u zatvorenim prostorima
Full Article 2 minutes read

Koordinacija Stožera civilne zaštite Koprivničko – križevačke županije – građani pozvani da se dolaskom hladnijeg vremena pridržavaju epidemioloških mjera u zatvorenim prostorima

U prostorijama Županijske uprave Koprivničko – križevačke županije danas je nakon dužeg vremena održana koordinacija Stožera civilne zaštite Koprivničko – križevačke županije na kojoj je analizirano aktualno epidemiološko stanje na području županije.

Koordinaciju je vodio načelnik Ratimir Ljubić koji je izvijestio o trenutnim epidemiološkim brojkama napomenuvši kako je stanje stabilno i bez većih promjena te kako se na tjednoj bazi brojka pozitivnih na PCR testiranjima kreće između 10 do 20 osoba što je u skladu s predviđenim epidemiološkim kretanjima.

– Korona je i dalje prisutna, srećom riječ je o blažim varijantama koje se otkrivaju PCR i BAT testiranjima, no trend pokazuje da smo naučili živjeti s virusom. Bolnički sustav je stabilan, funkcionira bez ikakvih problema i trenutno imamo pet pacijenata koji su u bolnici s koronavirusom. Naravno i dalje apeliramo na naše sugrađane da se pridržavaju epidemioloških mjera, posebno u zatvorenim prostorima u kojima boravi više ljudi – poručio je načelnik Ljubić.

Istog je mišljenja i ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo KKŽ, Draženka Vadla koja je napomenula da hladnije vrijeme i zatvoreni prostori po prirodi stvari generiraju i veći broj oboljelih od respiratornih bolesti.

– Apeliram na naše sugrađane da se i dalje pridržavaju epidemioloških mjera jer pred nama je zimsko vrijeme i gripa, moramo biti svjesni da o našem ponašanju uvelike ovisi i zdravstveno stanje naših starijih i bližnjih koji možda nemaju toliko snažan imunitet. Budimo odgovorni, posebno ako boravimo u domovima, školama i bolnicama te mjestima na kojima se skuplja veći broj ljudi. Ako već planiramo posjete svojim roditeljima, djedovima i bakama, a bili smo u većim grupama ili osjećamo da imamo neke simptome prehlada, odgodimo privremeno posjet i nemojmo zaboraviti da je potrebno nositi masku, držati distancu i napraviti dezinfekciju. Omikron varijanta je vrlo zarazna, imajmo to na umu – zaključila je ravnateljica Vadla.

Današnjoj koordinaciji su prisustvovali i predstavnici županijskih zdravstvenih ustanova, Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica, Policijske uprave KKŽ, Vatrogasne zajednice KKŽ te županijske resorne pročelnice.

www.sjever.hr
04.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.