Now Reading:
U Međimurskoj županiji hvalevrijednim projektom vrijednim gotovo 3 milijuna kuna u 23 škole učenicima s teškoćama osigurani pomoćnici u nastavi
Full Article 2 minutes read

U Međimurskoj županiji hvalevrijednim projektom vrijednim gotovo 3 milijuna kuna u 23 škole učenicima s teškoćama osigurani pomoćnici u nastavi

Međimurska županija nositelj je projekta „Škole jednakih mogućnosti u Međimurskoj županiji u školskoj godini 2022./2023.” vrijednog gotovo 3 milijuna kuna koji se provodi do 16. kolovoza iduće godine.

Projekt se financira bespovratnim sredstvima Europskog socijalnog fonda u 85 postotnom iznosu, 15 posto iz državnog proračuna, a iznos od 294 461 kunu osigurala je Međimurska županija.

Ovim se projektom u njegovoj V. fazi osiguravaju pomoćnici u nastavi i stručni komunikacijski posrednici učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama kojima je osnivač Međimurska županija kako bi se osigurali uvjeti za poboljšanje njihovih obrazovnih postignuća, uspješniju socijalizaciju i emocionalno funkcioniranje.

Potrebnu potporu i pomoć učenicima s teškoćama u razvoju pružati će pomoćnici u nastavi i stručni komunikacijski posrednici za čija su zapošljavanja financijska sredstva osigurana u okviru ovog projekta.

Ciljna skupina su učenici s teškoćama u razvoju koji u svladavaju nastavnog plana i program škole imaju teškoće koje ih sprečavaju u funkcioniranju bez pomoćnika u nastavi ili stručnog komunikacijskog posrednika.

Projektom su obuhvaćene 23 škole na širem međimurskom području:
OŠ Belica, OŠ Donja Dubrava, OŠ Donji Kraljevec, OŠ Draškovec, OŠ Dr. Ivana Novaka Macinec, OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica, OŠ Mursko Središće, OŠ Nedelišće, OŠ Orehovica, OŠ Podturen, OŠ Prelog, OŠ Vladimira Nazora Pribislavec, OŠ Selnica, OŠ Strahoninec, OŠ Ivana Gorana Kovačića Sveti Juraj na Bregu, OŠ Sveti Martin na Muri, OŠ „Petar Zrinski“ Šenkovec, OŠ Štrigova, Ekonomska i trgovačka škola Čakovec, Gimnazija Josipa Slavenskog Čakovec, Gospodarska škola Čakovec, Graditeljska škola Čakovec i Tehnička škola Čakovec.

www.sjever.hr
03.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.