Now Reading:
PROGNOZA Jutarnja magla mnogima će pokvariti raspoloženje, no prave muke za meteoropate kreću pred kraj dana
Full Article 2 minutes read

PROGNOZA Jutarnja magla mnogima će pokvariti raspoloženje, no prave muke za meteoropate kreću pred kraj dana

Prema prognozi DHMZ-a, u Slavoniji i Baranji te Dalmaciji bit će djelomice sunčano. Na zapadu zemlje očekuje se promjenljiva naoblaka, a ponegdje će pasti i malo kiše, većinom na sjevernom Jadranu, no ujutro, kada će mjestimice biti magle, i drugdje.

Vjetar u unutrašnjosti bit će slab, prema večeri do umjeren jugoistočni. Na Jadranu prijepodne slab i umjeren sjeverozapadnjak, a navečer će zapuhati jako jugo. Jutarnja temperatura zraka kretat će se od 5 do 10, duž obale i na otocima između 12 i 17 °C. Najviša dnevna temperatura bit će od 14 do 19, na Jadranu između 20 i 23 °C.

U prvom dijelu dana će biometeorološke prilike biti još uvijek povoljne na Jadranu. No, u nizinskoj unutrašnjosti Hrvatske bi mjestimična jutarnja magla i niska naoblaka te u zapadnim i sjevernim predjelima mjestimična slaba kiša, mogle negativno utjecati na raspoloženje kod mnogih ljudi, a kod kroničnih bolesnika uzrokovati veće tegobe.

U drugom dijelu dana će se u cijeloj zemlji biometeorološke prilike početi znatnije pogoršavati. Kod mnogih ljudi može se pojaviti razdražljivost, slabija koncentracija i nesanica, a kod kroničnih bolesnika pojačavanje tegoba od kojih inače pate.

www.sjever.hr / DHMZ
03.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.