Now Reading:
Počinje izrada projektne dokumentacije za Posjetiteljski centar na Gaveznici. Hoće li biti sufinanciran EU sredstvima?
Full Article 2 minutes read

Počinje izrada projektne dokumentacije za Posjetiteljski centar na Gaveznici. Hoće li biti sufinanciran EU sredstvima?

Projekt revitalizacije geološkog spomenika prirode – Gaveznica – Kameni vrh u Lepoglavi, kako je najavljeno, kreće u fazu izrade projektne dokumentacije za izgradnju i uređenje Posjetiteljskog centra koji se planira izgraditi na ovoj jedinstvenoj lokaciji.

Kako bi se upoznali s početkom projektiranja centra te riješila eventualna otvorena pitanja i definirale potrebe kao i uvjeti izrade idejnog rješenja budućeg centra, u Lepoglavi su se sastali predstavnici ustanova, institucija, organizacija te lokalne i županijske vlasti, predvođeni županom Varaždinske županije Anđelkom Stričakom, inicijatorom sastanka.

-Okupili smo se da definiramo smjer u kojem želimo ići, kako bi u budućnosti centar mogao optimalno funkcionirati – pojasnio je župan Stričak istaknuvši da centar mora imati znanstvenu i turističku komponentu, ali i biti na korist lokalnoj zajednici.

S procesom izrade projektne dokumentacije okupljene su upoznale članice projektnog tima – dr. Ljerka Marjanac i arhitektica Ivana Pancirov. Za izradu projektne dokumentacije za izgradnju i opremanje Posjetiteljskog centra, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost odobrio je Javnoj ustanovi Priroda Varaždinske županije 900.000 kuna.

Sam projekt, ovisno o sadržajima, bit će vrijedan od 20 do 50 milijuna kuna, a pridonijet će, istaknula je ravnateljica Javne ustanove Priroda Sanja Kopljar, popularizaciji i prezentaciji prirodnih vrijednosti Varaždinske županije. Kad dokumentacija bude dovršena, projekt će biti prijavljen za sufinanciranje iz europskih fondova.

sjever.hr/lepoglava.hr
03.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.