Now Reading:
Nakon sedam godina na zagrebačkom Svetom Duhu dostupan pobačaj na zahtjev
Full Article 2 minutes read

Nakon sedam godina na zagrebačkom Svetom Duhu dostupan pobačaj na zahtjev

pobačaj

Nakon što u Kliničkoj bolnici Sveti Duh, zbog priziva savjesti svih liječnika i sestara na Klinici za ginekologiju, godinama nije bila dostupna usluga prekida trudnoće na zahtjev, unazad mjesec dana ta je usluga dostupna.

– Naša bolnica konačno pruža tu uslugu, imamo tim, resurse i znanje, i svaka žena kojoj to treba, može doći u našu bolnicu – rekla je ravnateljica Kliničke bolnice Sveti Duh, Ana – Maria Šimundić na konferenciji za medije povodom obilaska radova na zgradi mikrobiologije u sklopu te bolnice, a prenosi Večernji list.

Istaknula je da medicinska usluga pobačaja na zahtjev do 10 tjedana trudnoće nije bila dostupna u toj bolnici od 2015. godine, što je nova uprava s njom na čelu prepoznala kao problem po preuzimanju bolnice, početkom siječnja ove godine.

Kako piše Večernji list, dodala je i kako su se posvetili tome da ženama omoguće njihovo zakonom zagarantirano pravo što je tražilo i određene organizacijske promjene koje nisu bile lake.

Potvrdila je da sada u toj bolnici uslugu pobačaja vrši “više liječnika, anesteziologa i medicinskih sestara”, no nije željela otkriti radi li se o istim liječnicima koji su ranije imali priziv savjesti, piše Večernji list.

www.sjever.hr / www.vecernji.hr
03.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.