Now Reading:
Ivanečki park dobiva atraktivne nove sadržaje: Montiraju se skate rampe, asfaltiraju staze, postavljene fontane s pitkom vodom…
Full Article 2 minutes read

Ivanečki park dobiva atraktivne nove sadržaje: Montiraju se skate rampe, asfaltiraju staze, postavljene fontane s pitkom vodom…

Brojna djeca i mladež, a i odrasli građani, s pažnjom prate opsežne radove na gradnji i uređenju skate i biciklističkog parka u Ivancu, na površini između Osnovne škole i Dječjeg vrtića Ivančice.

Zahvaljujući lijepom vremenu, radovi napreduju po planu pa su tako tijekom proteklih dana dopremljeni elementi za skate rampe (od tvornički zaglađenog betona), nakon čega je počela i njihova montaža.

Počelo je asfaltiranje glavne kružne staze (namijenjene za bicikliranje, skate i trčanje) te šetnice uz ogradu dječjeg vrtića, uz napomenu da su ranije izvedene sporedne staze opločene tlakavcima. Nakon završetka asfaltiranja pristupa se uređenju zelenih površina i sadnji bilja čime će nekad neiskorištena gradska površina poprimiti svoj konačni suvremeni izgled.

U parku su u međuvremenu postavljene i dvije fontane s pitkom vodom, jedna za odrasle, a jedna za djecu. Također, postavlja se i rasvjeta koja će, radi sigurnosti korisnika i večernjeg režima korištenja, biti modulirana na veći intenzitet na pozicijama rampi.

Uskoro se očekuje i isporuka opreme za teretanu na otvorenom koja će u cijelosti biti položena na antistres podlogu. Ivanečka teretana će biti opremljena spravama s promjenljivom težinom izvođenja vježbi, što je jedan od rijetkih primjera u Hrvatskoj.

Dobavljeni su i koševi za smeće te klupe, koje će se ovih dana montirati na svoje finalne pozicije.
Završetak kompletnih radova očekuje se do kraja ovoga mjeseca. Investitor je Grad Ivanec, radovi su vrijedni 1,15 milijuna kuna i u cijelosti se financiraju iz gradskog proračuna, a temeljem provedenog javnog natječaja njihovo je izvođenje povjereno Graditeljstvu Grabar iz Ivanca.

sjever.hr/ivanec.hr
03.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.