Now Reading:
Varaždinski iznajmljivači na studijskom putovanju – Upoznali se s primjerima dobre prakse Ličko – senjske županije
Full Article 2 minutes read

Varaždinski iznajmljivači na studijskom putovanju – Upoznali se s primjerima dobre prakse Ličko – senjske županije

U sklopu projekta Kuće za odmor i Agroturizam s pričom, za predstavnike certificiranih objekta s područja Varaždinske županije organizirano je studijsko putovanje u kontinentalni dio Ličko – senjske županije.

Iako se turizam na tom području najviše razvija oko našeg najpoznatijeg nacionalnog parka – Plitvičkih jezera, pa je privlačenje turista utoliko lakše, način na koji se razvijaju prateće djelatnosti i smještajni objekti primjeri su iz kojih su varaždinski iznajmljivači imali prilike dobiti vrijedna iskustva i ideje.

Posjetili su četiri različita primjera turističkog smještaja, među kojima Plitvice Holiday Resort – kamp s inovativnim oblicima smještajnih jedinica poput kućica na drvetu, indijanskih šatora, OPG Zdenko Ramljak koji je najveći uzgajivač ličke pramenke u Hrvatskoj te je nedavno krenuo i s ponudom ruralnog smještaja, OPG Danijela Delića, stočara i vlasnika mini sirane te Plitvice Village – integrirani hotel visoke kvalitete s mnogobrojnim popratnim sadržajima.

Sudionici su tako, već peti puta po redu, u okviru studijskog putovanja upoznali načine na koji druge destinacije razvijaju turističke smještajne objekte, kao i izazove i prilike njihovih kolega iznajmljivača ili nositelja OPG-ova.

Sam put, također je bio izuzetno koristan, budući da je za sudionike organizirano predavanje na temu “Koliko je važno zeleno i odnos s gostima” koje je održala Neda Telišman-Košuta, a što je potaknulo razgovor i razmjenu iskustva putnika.

www.sjever.hr
02.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.