Now Reading:
PAO JE DOGOVOR: Rušit će se Maksimir – uz Zagreb novi stadion dobiva i Koprivnica, dok će varaždinski biti natkriven
Full Article 2 minutes read

PAO JE DOGOVOR: Rušit će se Maksimir – uz Zagreb novi stadion dobiva i Koprivnica, dok će varaždinski biti natkriven

Kako doznaje Večernji list tijekom tzv. Outreach Programa u sjedištu Uefe u Nyonu pokazalo se kako krovna nogometna organizacija pomno prati priču oko novoga stadiona u Zagrebu.

Budući stadion u Maksimiru bit će kapaciteta 32.000 mjesta. Postojeći objekt bit će srušen, a u sklopu stadiona trebao bi, po Dinamovoj želji, biti izgrađen hotel s četiri zvjezdice. Prema informacijama kojima raspolaže Nyon, priprema dokumentacije za taj projekt trebala bi trajati do kraja 2023. godine, te bi tijekom 2024. godine mogli početi građevinski radovi, piše Večernji list.

Kako nadalje navode, u pripremi je i prikupljanje dokumentacije za zamjenski projekt, stadion u Kranjčevićevoj ulici, čija rekonstrukcija bi trajala devet mjeseci. Taj bi stadion trebao biti kapaciteta 12 tisuća mjesta. Infrastrukturni zamah uključivao bi i nove stadione u Šibeniku, Zadru i Koprivnici s po osam tisuća mjesta, te postavljanje krovova na stadionima u Puli, Rijeci i Varaždinu.

Također, Vlada je spremna i financirati obnovu stadiona Poljud u Splitu. Ugrubo, vrijednost cjelokupnoga investiranja u stadione trebala bi iznositi oko 120 milijuna eura, a u njoj bi sudjelovao i Hrvatski nogometni savez, odnosno Uefa putem svoga HatTrick-programa, piše Večernji list.

www.sjever.hr
02.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.