Now Reading:
Ove subote 14. Babičini kolači – Ne propustite jedinstvenu priliku za uživanje u autohtonim slasticama zagorskih baka
Full Article 1 minutes read

Ove subote 14. Babičini kolači – Ne propustite jedinstvenu priliku za uživanje u autohtonim slasticama zagorskih baka

Krapinsko – zagorska županija i Turistička zajednica KZŽ u suradnji s Općinom Hrašćina pozivaju Vas na Festival zagorskih delicija u okviru manifestacije Babičini kolači.

Podsjetimo, manifestacija Babičini kolači jedinstveno je natjecanje u kulinarskim vještinama pripremanja slastica po starinskim receptima koje stanovnice Krapinsko – zagorske županije čuvaju kao živu tradiciju gastronomskih vrijednosti Zagorja. Događanje je to koje pruža priliku jedinstvenog uživanja u kolačima koje će za pobjedničku lentu 14. Babičinih kolača pripremiti zagorske bake.

Za pobjedničku lentu natječu se bake koje dolaze iz svih dijelova KZŽ, a osvaja ju ona čiji kolač dobije najviše bodova za autohtonost recepture i sastojaka, za okus i izgled kolača te za domišljatost u prezentaciji. Svaki detalj koji oko može zamijetiti, a nepce okusiti, važan je element pri bodovanju vrsne ocjenjivačke komisije koja proglašava pobjednicu.

Četrnaesta po redu manifestacija Babičini kolači održati će se 5. studenoga 2022. godine u sportskoj dvorani u Hrašćini, odakle dolazi pobjednica Sanja Čačko s kolačem “Slatko od bijele koruze”.

www.sjever.hr
02.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.