Now Reading:
I KAMEN BI ZAPLAKAO Bolesna djevojka u zagrljaju svoje liječnice: „Svaki dan je tu, u svakom smislu”
Full Article 2 minutes read

I KAMEN BI ZAPLAKAO Bolesna djevojka u zagrljaju svoje liječnice: „Svaki dan je tu, u svakom smislu”

Doris Bender, 22-godišnja Dubrovkinja koja je već godinu dana na liječenju u Klinici za plućne bolesti Jordanovac, na svojem je profilu na društvenoj mreži objavila status koji vraća vjeru u ljude.

Doris je objavila kratki video zagrljaja koji se u bolnicama doista ne viđa često te napisala:

-Pa tko bi mogao u današnje vrijeme kada te gledaju samo kao pacijenta i broj ostat imun na ovakvu scenu, upitala je Doris Bender, zahvalivši svojoj liječnici prof. dr. sc. Sanji Popović Grle.

Navodi da je liječnica koja ju na snimci čvrsto drži u zagrljaju velika podrška te da nikada nije odustala.

-Profesorica, šefica odjela, doktorica, ma sve moguće titule ali ne mogu nadmašiti jednu a to je najveća podrška i čovjek s velikim srcem. Uz toliko posla, obaveza, ta žena je prije svega ima jednu veliku empatiju koje fali jako puno, te spada u mogla bi slobodno reći 5% liječnika kojima nisi samo pacijent, napisala je Doris.

Dodala je kako joj takva podrška jako puno znači jer je zbog bolesti izolirana posljednjih godinu dana.
-Razgovori, dodir, zagrljaj i ona to prepoznaje… nažalost unatoč i njenom i mom trudu, strpljenju ne ide na bolje ali znate nikada nije odustala, nikada. Svaki dan je tu, u svakom smislu se trudi. Nebrojeno puta smo se i ja i ona rasplakali em od nemoći kad sve pokušavaš, em od loših nalaza, ma svega… a i ostalo medicinsko osoblje kada nas vide ovako. Pa tko bi mogao u današnje vrijeme kada te gledaju samo kao pacijenta i broj ostat imun na ovakvu scenu? Njoj ide smiješak čim dođe na vrata sobe nebitno koliko loše bila. Zauvijek zahvalna na njoj. Prof. dr. sc. Sanja Popović Grle, napisala je Doris.

Video možete pogledati ovdje

sjever.hr/FB- d. bender
02.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.