Now Reading:
Noć vještica je prošla – doznajte koji su najbolji načini kako iskoristiti preostale bundeve
Full Article 3 minutes read

Noć vještica je prošla – doznajte koji su najbolji načini kako iskoristiti preostale bundeve

Za Noć vještica bundeve se mogu sve češće uočiti na kućnim pragovima, trijemovima i pločnicima i u Hrvatskoj. Ali što se događa s tim bundevama nakon što Noć vještica završi?

Mnoge od njih se jednostavno bace, što može pridonijeti emisiji stakleničkih plinova, upozorava native.tportal.hr. Ali samo zato što je Noć vještica završila ne znači da vaša bundeva mora ići u kantu za smeće.

Zapravo, postoji toliko mnogo načina za prenamjenu te blagdanske namirnice da će vam biti teško odabrati. Od hrane do zabave, evo nekoliko izvrsnih načina da svoju bundevu za Noć vještica dobro iskoristite.

Pojedite je!

Daleko najlakši i najukusniji način da ponovno upotrijebite tu bundevu je da je pojedete. Rezbarene bundeve jednako su jestive, iako malo manjeg okusa od drugih vrsta, poput šećerne bundeve ili bundeve za pite. Ali još uvijek su izvrsni dodaci pitama, juhama, kruhu, pa čak i likerima. Naravno, ako ste koristili svijeću u svojoj bundevi, svakako odrežite sve komade na kojima bi mogao biti vosak. 

Iskoristite je kao ukras

Prerežite bundevu na pola i učinite od nje dekorativan ukras u svom dvorištu ili na terasi. Bundeva je simbol jesenske žetve i zašto ne bi krasila vaš eksterijer? Iskoristite malo vegetarijanskog ulja na svojim bundevama kako biste spriječili njihovo sušenje i truljenje. To će ih održati lijepima tijekom cijele sezone i dati vam dovoljno vremena da ih ponovno upotrijebite u svom sezonskom ukrašavanju. 

Uljepšajte se s bundevom

Bundeve su više od samo lijepe i ukusne namirnice, one su i zdrave za vaš organizam. Prepune su vitamina A i C, kao i antioksidansa, sve zajedno pomiješano u hidratantnu bazu koja je dobra za vašu kožu i kosu. Iskoristite svoju bundevu za Noć vještica i učinite je svojim beauty saveznikom.

Pomiješajte jednake dijelove pirea od bundeve i kokosovog ulja i ponesite to pod tuš. Namažite se posvuda i nastavite s tuširanjem, a zatim isperite prije nego izađete. Nježno se osušite, uživajte u svojoj mekoj koži. Iskoristite alfa hidroksi kiseline bundeve. Pomiješajte 1/4 šalice pirea od bundeve s 1 žlicom jabučnog octa i cijelim jajetom. Pomiješajte sastojke dok ne postanu glatki i nanesite na lice. Ostavite 20 minuta, isperite i osušite tapkanjem, savjetuje native.tportal.hr.

Kompostirajte je!

Konačno, nastavite svoju bundevu dobro iskorištavati nakon što završite s ukrašavanjem i igranjem s njom pretvarajući je u kompost za vrt! 

foto: pixabay
sjever.hr/native.tportal.hr
01.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.