Now Reading:
Nastavljena tradicija: Izaslanstvo Grada Klanjca obišlo grobove znamenitih Klanjčana
Full Article 2 minutes read

Nastavljena tradicija: Izaslanstvo Grada Klanjca obišlo grobove znamenitih Klanjčana

Uz blagdan Svih svetih, grobove znamenitih Klanjčana tradicionalno je obišlo izaslanstvo Grada Klanjca. 

Cvijeće su položili i zapalili svijeće gradonačelnik Grada Klanjca Zlatko Brlek, zamjenici predsjednice Gradskog vijeća Toni Bogović i Karlo Drčić i kapelan klanječke župe p. Franjo Jurinec.  Predstavnicima Grada Klanjca pridružili su se i predsjednik i potpredsjednik Ogranka Matice hrvatske u Klanjcu Vitomir Zamuda i Marijan Pleško te ravnateljica Kulturnog centra Klanjec Snježana Horvatin.

Uz prigodnu riječ, molitvu i blagoslov obišli su grobove pjesnika Antuna Mihanovića, slikara Otona Ivekovića i antifašiste Krste Ivekovića u Spomen parku znamenitih Klanjčana, a u parku Galerije Augustinčić i grob Antuna Augustinčića i supruge mu Nade Mikačić.

Za sve poginule hrvatske branitelje te preminule sugrađane svijeća je zapaljena ispred glavnog križa na gradskom groblju u Klanjcu te na groblju sv. Filipa i Jakova u Letovčanu Novodvorskom. Na klanječkom gradskom groblju gradsko izaslanstvo obišlo je i grob preminulih franjevaca, hrvatskog branitelja Damira Nerala te Smiljke Rožić koja je Gradu Klanjcu i klanječkoj župi u nasljedstvo ostavila kuću u Zagrebu.

Bio je to uz blagdana Svih svetih znak sjećanja, u ime svih građana Klanjca, na poginule hrvatske branitelje, preminule članove obitelji, susjede, prijatelje koji su ugradili dio svoje dobrote, ljubavi i osjećaja pripadnosti u život grada.

sjsver.hr/klanjec.hr
31.10.2022.


Input your search keywords and press Enter.