Now Reading:
Naoružali se „do zuba”, ali su ipak sve predali policiji – evo što su sve čuvali
Full Article 2 minutes read

Naoružali se „do zuba”, ali su ipak sve predali policiji – evo što su sve čuvali

PU koprivničko-križevačka priopćila je da su dvije osobe u ponedjeljak policijskom službeniku dragovoljno predale oružje i streljivo.

Osoba s križevačkog područja predala je 468 komada raznog streljiva i sedam vrećica baruta, dok je osoba s koprivničkog područja dragovoljno predala ručnu bombu, lovačku pušku, 79 komada streljiva, vojnički nož i nabojnik za automatsku pušku te 500 grama plastičnog eksploziva.

Oružje, streljivo i minskoeksplozivna sredstva preuzeo je policijski službenik protueksplozijske zaštite.

Na ovaj način osobe su izbjegle moguće prekršajne ili kaznene sankcije, a isto tako su otklonile opasnost iz svoje okoline i dale svoj doprinos većoj sigurnosti svih nas, poručili su iz PU koprivničko-križevačke.

Akcija „Manje oružja – manje tragedija“
 
Ova akcija omogućava građanima dobrovoljnu predaju zabranjenog i dozvoljenog oružja bez vremenskog ograničenja.
Protiv građana koji prijave zabranjeno i dozvoljeno oružje nadležnom tijelu radi predaje neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Dragovoljna predaja odnosi se na sve vrste oružja, a osobito na oružje kategorije A – zabranjeno oružje: automatsko vatreno oružje, vatreno oružje skriveno u drugim predmetima, vojni projektili s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegovi dijelovi, streljiva s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno oružje i sl.

Građani koji dragovoljno žele predati oružje mogu nazvati broj policije 192.

Foto: Pu koprivničko-križevačka
sjever.hr
01.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.