Now Reading:
Grad Lepoglava prisjetio se svojih preminulih građana
Full Article 2 minutes read

Grad Lepoglava prisjetio se svojih preminulih građana

Uoči blagdana Svih Svetih, Grad Lepoglava se prisjetio preminulih građana. Posebna je počast tom prigodom odana poginulim hrvatskim braniteljima i žrtvama fašističkog terora.

Izaslanstvo Grada Lepoglave predvođeno gradonačelnikom Marijanom Škvarićem te članovi Udruge antifašista i antifašističkih boraca iz Lepoglave i Udruge branitelji Hrvatske Lepoglava, položili su vijence i upalili svijeće na spomen groblju u Lepoglavi. Vijenci su položeni i kod spomen obilježja poginulim antifašistima u Kamenici i Višnjici.

U nazočnosti članova obitelji poginulih branitelja i braniteljskih udruga te članova Gradskog vijeća i mjesnih odbora, uz molitvu su položeni vijenci i upaljene svijeće kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima s područja grada Lepoglave – u Lepoglavi kod centralnog križa te kod spomen obilježja Kamenici i Višnjici.

– Ovih dana kada se prisjećamo onih koji više nisu s nama i njihovih života, s posebnim se pijetetom prisjećamo onih čije je živote obilježila patnja i žrtva, onih koji su svojim djelima i žrtvom omogućili bolji život drugima – istaknuo je gradonačelnik Škvarić. Počast je poginulim hrvatskim braniteljima odana i na njihovim posljednjim počivalištima.

sjever.hr/lepoglava.hr 01.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.