Now Reading:
Za novomarofski Multifunkcionalni centar za mlade odobreno više od 7,5 milijuna kuna
Full Article 2 minutes read

Za novomarofski Multifunkcionalni centar za mlade odobreno više od 7,5 milijuna kuna

S dobrim razlogom, novomarofski gradonačelnik Siniša Jenkač sudjelovao je prošlog tjedna na 3. Danu poljoprivrede, ribarstva i šumarstva u Puli.

Tamo je, naime, potpisao ugovor o sufinanciranju projekta rekonstrukcije zgrade „stare škole” u Novom Marofu koja će postati Multifunkcionalni kulturni centar za mlade, a potpora Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju iznosi 7.515.600 kuna/997.491,54 eura, odnosno 90 posto od ukupno prihvatljivih troškova projekta.

Podsjetimo, projekt „Multifunkcionalni kulturni centar za mlade – rekonstrukcija“ Grad Novi Marof prijavio je na natječaj za mjeru 7.4.1 Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Projekt obuhvaća rekonstrukciju i opremanje „stare škole“ u Zagorskoj ulici u Novom Marofu te njezinu prenamjenu u Multifunkcionalni centar za mlade, ukupne korisne površine veće od 866 četvornih metara.

– Iznimno sam sretan što su nam odobrena sredstva i što ćemo konačno moći realizirati ovaj projekt te tako ostvariti naš cilj, a to je unaprijediti kulturni život zajednice, posebno naših mladih. Centar će biti stalni prostor za nove oblike društvenih i kulturnih aktivnosti i služit će kao mjesto okupljanja mladih, pojedinaca i interesnih skupina s područja Grada Novog Marofa, ali i šire – istaknuo je Jenkač.

Potpisivanju ugovora nazočili su predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković i ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

sjever.hr
31.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.