Now Reading:
Uoči blagdana Svih svetih na gradskom groblju u Krapini položeni vijenci i zapaljene svijeće – “Posebno se prisjećamo svih onih koji su dali svoj život za slobodnu Hrvatsku”
Full Article 3 minutes read

Uoči blagdana Svih svetih na gradskom groblju u Krapini položeni vijenci i zapaljene svijeće – “Posebno se prisjećamo svih onih koji su dali svoj život za slobodnu Hrvatsku”

Uoči blagdana Svih svetih kod središnjeg križa na gradskom groblju u Krapini položen je vijenac i zapaljene su svijeće za sve preminule, a s osobitim naglaskom na preminule i nestale branitelje.

Počast preminulima odala je delegacija Krapinsko – zagorske županije, na čelu sa županom Željkom Kolarom, zatim delegacija gradova i općina s područja KZŽ, delegacije Vatrogasne zajednice KZŽ te branitelja KZŽ kao i obitelji preminulih branitelja.

Kako je tom prilikom istaknuo umirovljeni pukovnik i ratni zapovjednik 103. brigade Hrvatske vojske, Žarko Miholić, dan je to kada se odaje počast svim preminulim dragim ljudima diljem Hrvatske.

– Danas smo ovdje kako bismo odali počast svim onima koji su bili velik dio našeg života, a posebno hrvatskim braniteljima koji su dali svoj život kao i onima koji su umrli nakon Domovinskog rata, a bili su njegovi dionici i dali nemjerljiv doprinos stvaranju hrvatske države. Nažalost, sve nas je manje, od početka Domovinskog rata više od 2500 branitelja je umrlo. Sve smo stariji i sve smo podložniji bolestima koje su i neminovne u tim godinama i zbog toga je ovaj današnji dan emotivno važan za nas – rekao je Miholić dodavši kako i na središnjem groblju u Krapini počiva velik dio branitelja.

Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar rekao je kako je blagdan Svih Svetih prilika da se prisjetimo naših najbližih te hrvatskih branitelja koji su dali svoj život za slobodnu i neovisnu Hrvatsku.

– Kroz naš svakodnevni rad stvaramo bolje uvjete za život u našoj državi i to je najbolji način kojim odajemo počast svim preminulima – rekao je župan.

Nakon svečanog polaganja vijenaca na gradskom groblju u Krapini, župan Željko Kolar svijeće je zapalio i kod Spomen obilježja braniteljima u Krapini, a svijeće će zapaliti i kod spomenika poginulim pripadnicima MUP-a u Zaboku, u Klanjcu kod spomenika ispred galerije Antuna Augustinčića i na starom gradskom groblju, zatim u Kumrovcu kod spomenika Josipa Broza Tita te u Velikom Trgovišću kod spomenika ispred rodne kuće dr. Franje Tuđmana.

Zagorje je kroz povijest dalo niz velikih ljudi koji su ostavili traga i ovo je prilika da se podsjetimo i njih, i da im odamo počast za sve ono dobro što su napravili za sve nas – dodao je Kolar.

Krapinski gradonačelnik Zoran Gregurović kazao je kako su uoči Dana Svih Svetih položili vijenac i zapalili svijeće za sve preminule građane Krapine, a posebno su se prisjetili svih onih koji su dali svoje živote za domovinu.

– Već tradicionalno kod križa na gradskom groblju u Krapini položili smo vijenac i zapalili svijeće – dodao je Gregurović.

Tomislav Bedeniković, pripadnik Tigrova i tajnik Udruge ratnih veterana Krapinsko – zagorske županije rekao je kako su na današnji dan u mislima s dečkima s kojima su proveli dane u rovovima na bojišnici.

– Kako smo stariji to nam sve teže pada i da se ne lažemo, iako vrijeme prolazi, nama je uvijek jednako teško. Uvijek se rado sjećamo najljepših trenutaka, ali one najteže ne može čovjek zaboraviti i da živi sto godina – poručio je Bedeniković.

jmiklauzic / www.sjever.hr
31.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.