Now Reading:
Na prvom BregFestu svoja vrhunska vina predstavili su i koprivničko-križevački vinari
Full Article 2 minutes read

Na prvom BregFestu svoja vrhunska vina predstavili su i koprivničko-križevački vinari

U Zagrebu je proteklog vikenda održan BregFest – prvi Festival vina Bregovite Hrvatske, vinske regije koja uključuje vinogorja Zagorja i Međimurja, Prigorja i Bilogore, Plešivice, Pokuplja i Moslavine.

Na Festivalu su se predstavili i vinari s područja Koprivničko-križevačke županije – vinarije Topolovčan, Kostanjevec, Matočec i Cik te Kalnička poljoprivredna zadruga, a podršku su im pružili župan Darko Koren te pomoćnica direktora županijske Turističke zajednice Kristina Sočev.

Simboličnom zdravicom Festival je otvorio župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, istaknuvši kvalitetu vina koja su se predstavila, a koja su osvojila brojne svjetske i europske medalje koje ste osvojili na vinskim sajmovima.

Okupljene je pozdravio i župan Koren te im poželio mnogo uspjeha u predstavljanju svojih vrhunskih vina, a pozdrave su uputili i izaslanik gradonačelnika Grada Zagreba Emil Tuk te predsjednik Udruge Bregovita Hrvatska Josip Tržec.

BregFest organizirali su sami vinari, članovi Udruge Bregovita Hrvatska, koja je osnovana 2019. godine te okuplja vinare s područja Krapinsko-zagorske, Bjelovarsko-bilogorske, Karlovačke, Koprivničko-križevačke, Međimurske, Sisačko-moslavačke, Varaždinske i Zagrebačke županije te Grada Zagreba.

Ove godina vinari Bregovite Hrvatske postigli su i veliki međunarodni uspjeh na prestižnom svjetskom ocjenjivanju vina Decanter u Londonu osvojivši jednu platinu, 4 zlata, 24 srebra i 49 bronce.

Ukupno 36 vinarija Bregovite Hrvatske na Festivalu je predstavilo više od 140 vinskih etiketa.

www.sjever.hr / kckzz.hr
31.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.