Now Reading:
Kriza u još jednoj poznatoj hrvatskoj tvrtci – U pandemiji otpustili 30 posto radnika
Full Article 2 minutes read

Kriza u još jednoj poznatoj hrvatskoj tvrtci – U pandemiji otpustili 30 posto radnika

Poznata hrvatska konditorska tvrtka ostvarila je u prvih devet mjeseci 116 milijuna kuna prihod, što je rast od 11 posto u odnosu na lani. No, razdoblje su završili u gubitku od gotovo 2 milijuna kuna, piše Poslovni dnevnik.

Bjelovarski Koestlin potkraj rujna imao je 320 radnika, što je 26 manje nego u isto vrijeme prošle godine. U odnosu na kraj 2019. godine, kad su zapošljavali oko 460 ljudi, Koestlin je ostao bez čak 30 posto zaposlenih.

Kako navodi Poslovni dnevnik, prosječna neto plaća u Koestlinu danas iznosi oko 4700 kuna i gotovo je ista, odnosno tek za stotinjak kuna veća u odnosu na početak prošle godine.

Zadnjeg dana rujna na računima u banci bjelovarski je konditor imao 2,2 milijuna kuna gotovine, što je osjetno manje od zadnjeg dana prosinca kad su raspolagali sa 10,7 milijuna kuna casha.

– I dalje postoje veliki izazovi u kanalima nabave sirovina i materijala. Također, cijene inputa su u velikom porastu za koji se ne zna kada će završiti. S obzirom na sve, rukovodstvo nije u stanju pouzdano procijeniti učinak s obzirom na to da se situacija mijenja iz dana u dan – istaknuli su u poslovodstvu Koestlina, a prenosi Poslovni dnevnik.

Foto: Ilustracija

www.sjever.hr / www.poslovni.hr
31.10 2022.

Input your search keywords and press Enter.