Now Reading:
Bedekovčanski srednjoškolci nizom aktivnosti sudjelovali u nacionalnom projektu “Mama, budi zdrava”
Full Article 2 minutes read

Bedekovčanski srednjoškolci nizom aktivnosti sudjelovali u nacionalnom projektu “Mama, budi zdrava”

Učenici i nastavnici Srednje škole Bedekovčina uključili su se nizom aktivnosti u nacionalni projekt “Mama, budi zdrava – Ružičasti listopad”.

Radi se o projektu koji je osmislila i provodi Udruga SVE za NJU, a organizira se u osnovnim i srednjim školama širom Hrvatske, pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja te uz podršku Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje. Projekt se provodi u mjesecu listopadu s ciljem promicanja nacionalnih programa za rano otkrivanje raka dojke i poticanje žena na brigu o zdravlju, provođenje samopregleda i odazivanja na mamografiju.

Srednja škola Bedekovčina na razini škole provodi različite aktivnosti posvećene reproduktivnom zdravlju i podizanju svijesti o očuvanju zdravlja. U tu svrhu učenici petog razreda Medicinskog učilišta izradili su prezentaciju o očuvanju i zaštiti reproduktivnog zdravlja i prevenciji raka dojke. Prezentacija je namijenjena srednjoškolskom uzrastu i sadrži praktične savjete o zaštiti reproduktivnog zdravlja, važnosti ginekoloških pregleda te upute o samopregledu dojki i kratke smjernice kako i gdje potražiti stručnu pomoć.

Također, učenici su izradili informativni pano pod nazivom “Pinktober” s okvirom za fotografiranje i podsjetnikom: “Odvoji vrijeme za sebe”.

U sklopu projekta snimljena je i zajednička fotografija učenika škole. Naime, učenici su svojim tijelima formirali natpis “Mama, budi zdrava”, a svatko je u ruci držao ružičasti balon. Na taj način učenici su dali simboličnu podršku oboljelima i ukazali na važnost ranog otkrivanja raka dojke.

Poruka svih učenika i djelatnika Srednje škole Bedekovčina glasi: “Neka rak bude samo poglavlje u vašem životu, a ne cijela priča.

www.sjever.hr / SŠ Bedekovčina, Suzana Posavec
31.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.