Now Reading:
Međimurje kao pozitivan primjer održivog turizma ugostilo više od 70 domaćih i stranih studenata
Full Article 1 minutes read

Međimurje kao pozitivan primjer održivog turizma ugostilo više od 70 domaćih i stranih studenata

Sedamdesetak studenata turizma, marketinga i ruralnog razvoja iz osam visokoobrazovnih institucija iz Republike Hrvatske i Republike Slovenije okupilo se u Međimurju na izvođenju terenske nastave s ciljem upoznavanja turističke ponude i prepoznavanja potencijala za daljnji razvoj ruralnog turizma.

Prvi je ovo takav susret koji je okupio ovoliko studenata srodnih područja na jednom mjestu, i to baš u Međimurskoj županiji koja je nedavno proglašena najboljom destinacijom održivog turizma u Hrvatskoj, a pozdravio ih je i župan Matija Posavec.

Najbolje studentske radove prezentirat će sami studenti u sklopu Studentske konferencije Razvoj ruralnog turizma 2022.

Organizatori konferencije su Turistička zajednica Međimurske županije i Vimal Akademija – međunarodni centar za razvoj ljudskih potencijala, dok su u izvođenju studentske terenske nastave sudjelovali Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu iz Opatije, Ekonomski fakultet Sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku, Libertas međunarodno sveučilište iz Zagreba, Fakulteta za turizem Univerze Maribor, Međimursko veleučilište u Čakovcu, Visoko gospodarsko učilište u Križevcima te Fakultet turizma i ruralnog razvoja u Požegi.

www.sjever.hr / FB Matija Posavec
30.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.