Now Reading:
Dvodnevna terenska nastava u Međimurju okupila više od 70 studenata i profesora iz Hrvatske i Slovenije koji se uskoro ponovno vraćaju na MEV
Full Article 2 minutes read

Dvodnevna terenska nastava u Međimurju okupila više od 70 studenata i profesora iz Hrvatske i Slovenije koji se uskoro ponovno vraćaju na MEV

Na Međimurskom veleučilištu u Čakovcu ovih se dana okupilo više od 70 studenata i profesora iz Hrvatske i Slovenije koji su kao uvod u 3. međunarodnu znanstveno-stručnu konferenciju za razvoj ruralnog turizma sudjelovali na dvodnevnoj terenskoj nastavi. Studenti i profesori s osam domaćih i stranih fakulteta turizma i ekonomije obišli su i kao budući visokoobrazovani stručnjaci u turizmu, ekonomiji i poslovnoj ekonomiji istražili četiri međimurske turističke destinacije.

Na dvodnevnoj terenskoj nastavi koja je započela u četvrtak u Općini Sveti Juraj na Bregu sudjelovali su studenti sa sedam hrvatskih fakulteta te gosti sa slovenske Fakultete za turizem, Univerze v Mariboru.

Cilj terenske nastave koju su zajednički organizirali Vimal Akademija i Turistička zajednica Međimurske županije bio je da studenti kao gosti, ali i kao budući visokoobrazovani stručnjaci u ekonomskom i turističkom području daju svoje osvrte na destinacije koje su obišli, a radove će prezentirati oni sami u sklopu Studenske konferencije za razvoj ruralnog turizma 2022. koja će se na čakovečkom MEV-u održati 24. studenog.

Prvog dana terenske nastave, studenti i profesori obišli su Općinu Sveti Juraj na Bregu gdje su se upoznali s planovima za daljnji turistički razvoj destinacije, Vinski kamp Hažić, prvi takav u Hrvatskoj gdje su imali priliku vidjeti način proizvodnje i pakiranja vina i jabuka, Terme Sveti Martin, nagrađivani hotelski kompleks u kojem su se upoznali s izazovima u poslovanju i Grad Čakovec čiju su turističku ponudu obišli.

Nakon obilaska četiri lokacije u Međimurju koje je nedavno proglašeno i najboljom destinacijom održivog turizma u Hrvatskoj, studenti su u grupama pripremili svoje prezentacije i u dvorani Centra održivog razvoja predstavili svoje radove.

Budući da je ovo prvi puta da se na jednom mjestu okupio ovako velik broj domaćih i stranih studenata i profesora sa srodnih fakulteta, kvalitetan rad Međimurskog veleučilišta u Čakovcu koje je prepoznato kao središte znanosti i visokog obrazovanja u ovom dijelu Hrvatske još je jednom potvrđen.

www.sjever.hr
30.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.