Now Reading:
Župan Koren otvorio 2. Revijalno natjecanje orača Sjeverozapadne Hrvatske – evo tko je bio najbolji
Full Article 2 minutes read

Župan Koren otvorio 2. Revijalno natjecanje orača Sjeverozapadne Hrvatske – evo tko je bio najbolji

Orači iz Varaždinske, Međimurske, Krapinsko – zagorske i Koprivničko – križevačke županije okupili su se na drugom Revijalnom natjecanju u oranju Sjeverozapadne Hrvatske koje je održano na parceli Srednje gospodarske škole Križevci.

Natjecanje je otvorio koprivničko – križevački župan Darko Koren koji je tom prilikom istaknuo kako se Koprivničko – križevačka županija ima čime pohvaliti, s obzirom na rezultate koje orači postižu i ugled koji uživaju na državnoj razini.

– Natjecatelji će danas nastupom na ovom revijalnom natjecanju doprinijeti promociji tog jednog hvalevrijednog zanimanja na kojem se bazira cijelo čovječanstvo. Koprivničko – križevačka županija već godinama, od početka rada udruge, svesrdno pomaže njezinom radu i djelovanju. Kupili smo natjecateljske plugove i to je bio jedan od bitnih momenata i razloga za sve te uspjehe koje postižu naši natjecatelji, prije svega Saša Višak – rekao je župan Koren.

Pozdravnim govorima prisutnima su se obratili i voditeljica Područne službe za stručno savjetovanje u Ministarstvu poljoprivrede Tatjana Međimurec, predsjednik Udruge orača Koprivničko – križevačke županije, Darko Novotni te gradonačelnik Križevaca, Mario Rajn.

Natjecanje je održano u kategorijama plugova ravnjaka i plugova premetnjaka, a prikazana je i tehnika oranja u kategoriji Oldtimer. Prvo mjesto u kategoriji ravnjaka osvojio je Darijan Mužic, drugo Jurica Trstenjak, treće Ivan Tušak, a nastupio je još i Kristijan Sučić. Kod Oldtimera prvo mjesto osvojio je Blaž Tomijek dok je drugi bio Ivica Miglez. U kategoriji premetnjaka prvo mjesto osvojio je Bruno Čerjavić, drugo Vilko Kukec, a treće Tomislav Nemec.

Natjecanju su prisustvovali i zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, financije, EU fondove i javnu nabavu Ivan Biškup, dekanica Visokog gospodarskog učilišta u Križevcima Marcela Andreata-Koren te ravnatelj Srednje gospodarske škole Križevci Toni Svoboda.

www.sjever.hr
29.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.