Now Reading:
Studenti, pozor! Međimurska županija raspisala je natječaj za studentske te kredite za školarine – evo do kad se zaprimaju prijave
Full Article 1 minutes read

Studenti, pozor! Međimurska županija raspisala je natječaj za studentske te kredite za školarine – evo do kad se zaprimaju prijave

Župan Matija Posavec raspisao je Natječaj za dodjelu studentskih kredita i kredita za školarine za akademsku godinu 2022./2023.

Pravo na dodjelu kredita imaju građani koji imaju prebivalište na području Međimurske županije kontinuirano najmanje dvije godine prije raspisivanja ovog natječaja ukoliko su redovni studenti dodiplomskih, diplomskih ili integriranih studija u Republici Hrvatskoj ili u zemljama Europske unije te redovni ili izvanredni studenti dodiplomskih, diplomskih, integriranih ili poslijediplomskih studija koji plaćaju školarinu na hrvatskim visokoškolskim ustanovama.

Redovnim se studentima krediti isplaćuju na osobne račune u mjesečnim ratama od po 1.000 kuna/132,72 EUR (fiksni tečaj konverzije kune u euro: 1€=7,53450 HRK), a krediti za školarine isplaćuju se isključivo na račune visokoškolskih ustanova.

Prijave sa svom potrebnom dokumentacijom podnose se Upravnom odjelu za obrazovanje, kulturu i sport Međimurske županije, Ruđera Boškovića 2, Čakovec i zaprimaju do isteka akademske godine 2022./2023.

Odluku o dodjeli kredita donosi Povjerenstvo za dodjelu učeničkih i studentskih kredita Međimurske županije, a obavijesti o rezultatima natječaja bit će odaslane sudionicima najkasnije 30 dana po zaprimanju prijave.

Na internetskoj stranici Međimurske županije objavljene su sve ostale potrebne informacije i prijavnice.

sjever.hr/medjimurska-zupanija.hr
29.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.