Now Reading:
Projekt “Navek z vami” – Suradnjom Crvenog križa i Grada Čakovca posao će dobiti 15 dugotrajno nezaposlenih žena
Full Article 2 minutes read

Projekt “Navek z vami” – Suradnjom Crvenog križa i Grada Čakovca posao će dobiti 15 dugotrajno nezaposlenih žena

Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike RH ovih je dana odobrilo projekt Hrvatskog Crvenog križa – Gradskog društva Crvenog križa Čakovec i partnera Grada Čakovca, Centra za socijalnu skrb Čakovec i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Područni ured Čakovec, u okviru Poziva “Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III”.

Ujedno je pritom potpisan i ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt koji se financira iz Europskog socijalnog fonda. Radi se o projektu “Navek z vami” kojim će se na području Čakovca omogućiti zapošljavanje 15 žena koje će pružati uslugu potpore i podrške starijim i nemoćnim osobama u svojim zajednicama u narednih godinu dana.

Prve korake projekta dogovorili su gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini i ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Čakovec, Kristijan Valkaj, pa će se tako s njegovom provedbom krenuti od utorka, 1. studenoga. „Projekt „Navek z nami“ omogućit će pristup zapošljavanju i tržištu rada dugotrajno nezaposlenim ženama te potaknuti socijalnu uključenost starijih i nemoćnih osoba na području Čakovca – rekao je Valkaj.

Ukupna vrijednost projekta je 741.600 kuna, što je ujedno najviši mogući iznos sufinanciranja ukupno utvrđene vrijednosti prihvatljivih izdataka projekta. Ono što je ključno je kako će se provesti isključivo vanjskim financiranjem, a ne iz Gradskog proračuna, pa su tako bespovratna sredstva osigurana iz Državnog proračuna RH (15%) i Europskog socijalnog fonda (85%).

Vrijednost ovakvih projekata je nemjerljiva, stoga još jednom hvala ekipi u Gradskom društvu Crvenog križa te partnerima na projektu koji nas potiču i zajedno s nama stvaraju nove dodane vrijednosti kada je briga o našim sugrađanima u pitanju. Posebice kao što je u ovom slučaju kada dajemo u isto vrijeme podršku i priliku dugotrajno nezaposlenim ženama koje teže pronalaze posao, ali i omogućujemo besplatnu brigu našim starijima i nemoćnima. To je najbolja poruka da itekako brinemo za njih i naše najranjivije skupine društva – objasnila je pritom čakovečka gradonačelnica i pozvala žene da se jave na natječaj koji će biti objavljen u srijedu, 2. studenoga.

www.sjever.hr
29.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.