Now Reading:
I subota počinje maglom, ali neće nas gnjaviti cijeli dan – kad se magla digne, vidjet ćemo sunce i uživati u ugodnoj temperaturi!
Full Article 1 minutes read

I subota počinje maglom, ali neće nas gnjaviti cijeli dan – kad se magla digne, vidjet ćemo sunce i uživati u ugodnoj temperaturi!

Ni subota u mnogim dijelovima Hrvatske neće proći bez magle, barem ne u svom prvom dijelu, no tijekom dana moći ćemo uživati u suncu i više nego ugodnoj temperaturi.

Na Jadranu i u gorju danas će biti pretežno sunčano, najavljuju iz DHMZ-a. U nizinama unutrašnjosti prijepodne magla i niski oblaci ponegdje uz rosulju, a poslijepodne se očekuju i sunčana razdoblja.

Vjetar većinom slab, na moru poslijepodne umjeren zapadni i sjeverozapadni.

Najniža jutarnja temperatura zraka od 6 do 11, na moru od 13 do 18, a najviša dnevna između 17 i 22 na Jadranu između 22 i 26 °C.

Biometeorološka prognoza za subotu

Biometeorološke prilike će na području Hrvatske biti pod utjecajem anticiklone. U stabilnoj atmosferi magla može stvarati tegobe respiratornim bolesnicima i kvariti dojam lijepog vremena. Ipak, većina ljudi ne bi trebala imati poteškoće uzrokovane vremenom.
Uz temperature zraka visoke za ovaj dio godine, boravak na otvorenom će biti ugodan, osobito u dijelovima dana bez magle.

sjever.hr/DHMZ
29.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.