Now Reading:
Župan Koren sa suradnicima obišao 300 tisuća kuna vrijedne radove na PŠ Drenovica
Full Article 2 minutes read

Župan Koren sa suradnicima obišao 300 tisuća kuna vrijedne radove na PŠ Drenovica

Koprivničko – križevački župan Darko Koren sa suradnicima je jučer boravio u posjetu Općini Novo Virje gdje se sastao s načelnikom Mirkom Remetovićem, predsjednicom Općinskog vijeća Katarinom Kozarić-Šabarić, ravnateljicom Dječjeg vrtića Bregunica Željkom Hrženjak, članovima Općinskog vijeća te načelnikom Ferdinandovca Vjekoslavom Maletićom i ravnateljem OŠ Ferdinandovac Miroslavom Fučekom.

Tom je prilikom u prostorijama Općine održan radni sastanak na kojem je načelnik Remetović župana i sve prisutne informirao o projektima koji se provode na njihovom području te je zahvalio Županiji na dosadašnjoj podršci i suradnji.

Nakon sastanka u Općini, obišlo se radove na Područnoj školi Drenovica, koja se nalazi u sastavu OŠ Ferdinandovac. Kao osnivač škole, Županija je krenula u realizaciju gotovo 300 tisuća kuna vrijednog projekta rekonstrukcije krovišta Područne škole, kako bi učenici i nastavnici imali adekvatne uvjete za nastavu. Župan je izrazio zadovoljstvo dinamikom izvođenja radova te se razgovaralo i o daljnjim potrebama i ulaganjima.

Spomenimo kako se u sljedećem investicijom ciklusu planira dogradnja OŠ Ferdinandovac, a sredstva za izradu projektno-tehničke dokumentacije osigurana su preko projekta “Uz PORU po potporu” koji provodi PORA Regionalna razvojna agencija Koprivničko – križevačke županije.

Ove godine Županija je kroz Poziv za sufinanciranje programa i projekata udruga i ostalih iz područja kulture za Župu Novo Virje osigurala sredstva za popravak grijanja u crkvi, na čemu je zahvalio velečasni Damir Slamek.

Tijekom radnog posjeta ravnateljica DV Bregunica Željka Hrženjak prezentirala je aktivnosti koje planiraju u narednom razdoblju te najavila obilježavanje 10. godišnjice otvorenja vrtića.

Na kraju posjeta, župan je načelnicima Remetoviću i Maletiću zahvalio na kvalitetnoj komunikaciji i suradnji sa Županijom, koje su ključne za stvaranje još boljih uvjeta za sve mještane.

www.sjever.hr
28.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.