Now Reading:
Župan Kolar uručio “Kristalnu kunu” tvrtki Rusan – Mikron iz Marije Bistrice
Full Article 3 minutes read

Župan Kolar uručio “Kristalnu kunu” tvrtki Rusan – Mikron iz Marije Bistrice

U prostorijama Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Krapina, u četvrtak je održana svečana dodjela nagrade “Zlatna kuna” najboljim i najuspješnijim tvrtkama na području Krapinsko – zagorske županije.

Zahvaljujući najboljim poslovnim rezultatima u kategoriji malih trgovačkih društava u 2018., 2019. i 2020. godini, “Kristalna kuna” je ove godine dodijeljena tvrtki Rusan – Mikron iz Marije Bistrice, a počasno priznanje direktoru tvrtke Željku Rusanu uručio je krapinsko – zagorski župan Željko Kolar.

Rekordan poslovni rezultat za 2021. godinu od preko 15 milijardi i 300 milijuna kuna je, u ovim uvjetima, doslovce ravan čudu. Bez obzira na agresiju Rusije na Ukrajinu, totalno poremećene odnose na tržištu energenata i naftnih derivata koji su stvorili ogromne probleme poduzetnicima i obrtnicima, naši poduzetnici i obrtnici ponovno pokazuju žilavost i čvrste temelje na kojima je posloženo njihovo poslovanje i za sada odlijevaju ovim neviđenim uvjetima poslovanja. No, vidjet ćemo kako će to dugo biti moguće i koliko će to utjecati na poslovanje i do kraja godine i sljedeće godine. Na svjetskoj i europskoj razini, nitko se zapravo ne usudi prognozirati što će se događati preko zime – rekao je Krapinsko – zagorski župan, Željko Kolar tom prilikom čestitavši nagrađenima.

– Oni su vrh vrhova od niza sjajnih tvrtki koje posluju na području Krapinsko – zagorske županije i ja im želim jedno normalno poslovno okruženje u kojem će oni onda pokazati da su među najboljima i u Hrvatskoj i Europi – poručio je župan Kolar.

Tvrtka Rusan – Mikron d.o.o. iz Marije Bistrice obiteljska je tvrtka osnovana 1990. godine pod prvotnim imenom Mikron d.o.o., kao nasljednica obiteljskog obrta. Godine 2017. spajanjem tvrtke Mikron d.o.o. i obrta Štefice Rusan nastaje današnja tvrtka. Tvrtka se u početku bavila proizvodnjom i veleprodajom zaštitne opreme te strojnom obradom metala, a s vremenom je pokrenula proizvodnju vlastitih proizvoda – nosača optičkih ciljnika i pribora za lovačko i sportsko oružje.

Danas se bavi proizvodnjom dijelova za lovačko i sportsko oružje, različitih nosača optičkih, noćnih i termovizijskih ciljnika. U sklopu tvrtke je i podzemna streljana dužine 100 metara, koja služi za razna ispitivanja. Tvrtka trenutno ima pedesetak zaposlenika. Prisutan je stalni trend porasta proizvodnje i povećanja broja zaposlenih, uz istodobno proširenje strojnog parka. Tvrtka plasira više od 95 posto vlastitih proizvoda na europska i mnoga svjetska tržišta.

www.sjever.hr
28.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.