Now Reading:
VIKEND PROGNOZA Aktivnosti na otvorenom? Dapače, ali ne baš u jutarnjim satima! Temperature danju iznadprosječne!
Full Article 2 minutes read

VIKEND PROGNOZA Aktivnosti na otvorenom? Dapače, ali ne baš u jutarnjim satima! Temperature danju iznadprosječne!

Ako je vjerovati prognostičarima, pred nama je lijep vikend tijekom kojeg ćemo vidjeti i sunce i imati priliku uživati u iznadprosječnim temperaturama za ovo doba godine, ali u jutarnjim i večernjim satima budite oprezni zbog magle.

Danas u unutrašnjosti magla i niski oblaci, osobito u prvom dijelu dana te ponovno navečer, najavljuju iz DHMZ-a. Nakon izdizanja magle barem djelomice sunčano, no u središnjim predjelima moguća su tek kraća sunčana razdoblja. Na Jadranu sunčano, a ujutro lokalno moguća magla.
Vjetar uglavnom slab, na moru ujutro burin, potom zapadnjak i sjeverozapadnjak, na otocima i umjeren.

Najniža temperatura zraka od 6 do 11, na Jadranu između 13 i 18 °C. Najviša dnevna na kopnu od 16 do 22, u mjestima s dugotrajnom maglom niža, a duž obale od 21 do 26 °C.

Biometeorološka prognoza za petak

Nastavlja se razdoblje povoljnih biometeoroloških prilika u cijeloj zemlji. Većina meteoropata i kroničnih bolesnika će se osjećati dobro i ne bi trebali imati poteškoće uzrokovane vremenom. Oprez savjetujemo bolesnicima s respiratornim bolestima zbog magle u unutrašnjosti.

Vrijeme za vikend

Stabilno i iznadprosječno toplo, a osobito na Jadranu i sunčano. U unutrašnjosti u prvom dijelu dana mjestimice magla i niski oblaci koji se još u subotu lokalno mogu i dulje zadržati i tako značajno utjecati na porast temperature zraka. Kratkotrajne magle u jutarnjim satima može biti i uz obalu, osobito sjevernoga Jadrana.
Vjetar slab, na moru ponegdje umjeren sjeverozapadni.
Temperatura zraka sljedećih dana bez veće promjene.

sjever.hr/DHMZ
28.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.