Now Reading:
U Zagrebu ove subote Dan otvorenog grada – zanimljivi sadržaji na četiri lokacije u središtu hrvatske metropole
Full Article 2 minutes read

U Zagrebu ove subote Dan otvorenog grada – zanimljivi sadržaji na četiri lokacije u središtu hrvatske metropole

Zanimljiva događanja očekuju ove subote građane i posjetitelje Zagreba, a riječ je o manifestaciji Dan otvorenog grada.

Organizirat će se na četiri lokacije u središtu Zagreba u subotu, 29. studenoga, uz nastup 14 glumaca i šest zborova, a program će početi događanjem pod nazivom “Zajedništvo” u 12 sati na Trgu kralja Tomislava, piše Glas Istre.

Organizatori pozivaju građane Zagreba, turiste, imigrante i slučajne prolaznike da se uhvate za ruke i preko cijeloga trga “iscrtaju” liniju zajedništva “jer u ovim katastrofičnim vremenima samo zajedno svijet možemo učiniti boljim”.

U 13 sati na Trgu bana Jelačića održat će se program “Oda mladosti” u sklopu kojega će veliki zbor sastavljen od zborova HOKUD Sloboda, Glazbenog kluba Lisinski, MPZ Cossetto, KUD Nikola Tesla, MPZŽOZ Lira i KUD Žumberčani, pod ravnanjem dirigentice Hede Gospodnetić i uz pratnju korepetitora Dore Remenar i Sebastiana Jurića, izvoditi popularne pjesme i pjesme posvećene Zagrebu.

Uslijedit će program pod nazivom “Zagreb tak imam te rad” u 14 sati u novoj pješačkoj zoni u Staroj Vlaškoj, gdje će glumice Barbara Nola i Dijana Vidušin čitati priče o starom Zagrebu, a za glazbene predahe između čitanja i razgovora s građanima zadužen je glumac i glazbenik Ivan Colarić. Organizatori pozivaju građane da donesu predmet koji ih asocira na Zagreb, a sve doneseno ugradit će se u instalaciju kao posvetu građana svome gradu, piše Glas Istre.

U sklopu četvrtoga programa, “Začarane šume” koja počinje u 15 sati u Park šumi Tuškanac, posjetitelji će tragati za izvođačima skrivenim na određenim lokacijama, počevši od paviljona u Parku Vladimira Nazora. Umjetnici će skriveni u šumi, recitirati poeziju, dijelove iz slavnih dramskih tekstova Shakespearea, Molièra, Annie Ernaux ili Edgar Allan Poa, a izvodit će i neke improvizirane situacije iz svakodnevnog života.

foto: pixabay
sjever.hr/galsistre.hr
28.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.