Now Reading:
U Hrvatskoj je i umrijeti skupo! Zbog inflacije gotovo da nema pogreba ispod 10.000 kuna
Full Article 1 minutes read

U Hrvatskoj je i umrijeti skupo! Zbog inflacije gotovo da nema pogreba ispod 10.000 kuna

Iako već sama smrt za obitelj predstavlja veliki šok, svi daljnji troškovi pogrebnih usluga nimalo ne olakšavaju situaciju.

Naime, kako piše Tportal, u Hrvatskoj je prošle godine umrlo 63.611 ljudi, a procjenjuje se da je na usluge sprovoda potrošeno više od 600 milijuna kuna.

Kako im je objasnio Zoran Žic, dopredsjednik Grupacije održavanja groblja i pogrebničke djelatnosti u Hrvatskoj gospodarskoj komori, cijena sprovoda u Zagrebu, u koju ulaze lijes s opremom te osnovne usluge ispraćaja i sahrane, kreće se od 10 do 12.000 kuna.

Za one koji žele viši standard cijene se još više penju, a ukupni izdaci u najvećoj mjeri ovise o vrsti i kvaliteti lijesa, ali i razini popratnih usluga, poput glazbe, oglasa u novinama, cvijeća i drugih ukrasnih sadržaja.

Kako doznaje Tportal, cijena standardnog lijesa kreće se oko 3000 kuna, ali ako želite nešto kvalitetnije, cijene se penju na tri do šest tisuća kuna, dok luksuzni ljesovi tipa sarkofaga koštaju i do 30.000 kuna. Cijena glazbe varira ovisno o broju i kvaliteti izvođača, od 500 kuna za solo izvođače do 2000 kuna za limeni orkestar.

Cijeli članak možete pročitati ovdje.

www.sjever.hr / www.tportal.hr
28.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.