Now Reading:
Koprivničko-križevačka županija podržala aktivnosti koprivničkog Društva naša djeca – organiziran niz igraonica prema željama najmlađih
Full Article 2 minutes read

Koprivničko-križevačka županija podržala aktivnosti koprivničkog Društva naša djeca – organiziran niz igraonica prema željama najmlađih

Koprivnica se tijekom ovogodišnjeg Dječjeg tjedna pretvorila u veliku igraonicu, a promocija dječjeg prava na igru dobila je svoj veseli nastavak.

Naime, zahvaljujući potpori koju je Društvu naša djeca Koprivnica pružila Koprivničko-križevačka županija, osmišljen je niz igraonica prema željama najmlađih koji su u svojim porukama u Dječjem tjednu istaknuli da se žele igrati u prirodi, s članovima obitelji, prijateljima i životinjama.

Prva u nizu igraonica održana je u Novigradu Podravskom, u suradnji s udrugom Lajka koja brine o napuštenim psima. U skloništu za pse djeca su se mogla igrati sa psićima kojima su donijeli hranu, igračke i svoje stare dekice te kroz razgovor s voditeljicom udruge Marinom Ferenčić saznati kako se treba brinuti o psima. Bilo je tu puno trke, skakanja za lopticama, a neka djeca pobijedila su strah od malih četveronožaca.

Veselo je bilo i pored kuće za odmor Kristina gdje su djeca sa svojim roditeljima i bakama pekla kestenje i krumpire, brala jabuke i igrala pomalo zaboravljene igre s pikulama, hula hopom, frizbijima i vijačama.

-Nisam sigurna tko se više veselio- djeca, odrasli ili životinje. Bilo je doista predivno, izlet smo obogatili zajedničkim ručkom kojeg su nam priredili domaćini i dogovorom da ćemo ponovo doći kad padne snijeg, ističe tajnica DND Koprivnica Draženka Kovačić.

Razigrano druženje zaokruženo je posjetom mjesnoj crkvi u kojoj su svi zapjevali uz zvukove orgulja koje im je predstavio orguljaš Željko Seničar.

Dodajmo na kraju kako Županija provodi aktivnosti na projektu „Koprivničko-križevačka županija – prijatelj djece“ o čemu je bilo riječi i na nedavnom kolegiju župana s načelnicima i gradonačelnicima na kojem su predstavnici JLS-a pozvani da se uključe u projekt i stjecanje statusa „Općina/grad prijatelj djece“ jer je potrebno da 50 posto JLS-a na području županije ostvari status prijatelja djece, kako bi se za to mogla prijaviti i Koprivničko-križevačka županija.

sjever.hr/kckzz.hr
27.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.