Now Reading:
Varaždinski HNS-ovci apeliraju na gradske vlasti: Krenite u rješavanje jedne od najvećih boljki našeg Grada – Kućanske rampe i barem dijelu naših sugrađana olakšajte svakodnevni život!
Full Article 3 minutes read

Varaždinski HNS-ovci apeliraju na gradske vlasti: Krenite u rješavanje jedne od najvećih boljki našeg Grada – Kućanske rampe i barem dijelu naših sugrađana olakšajte svakodnevni život!

Donosimo priopćenje Gradske organizacije HNS-a Grada Varaždina o apelu gradskoj vlasti za rješavanje problema Kućanske rampe.

Hrvatska narodna stranka – liberalni demokrati Grada Varaždina u svom se radu zalaže da svi mještani Grada Varaždina, bez obzira žive li u centru ili u nekom od prigradskih mjesnih odbora, imaju jednake standarde odnosno uvjete života. Budući da je jedna od najvećih boljki građana Varaždina Kućanska rampa koja dugi niz godina stvara velike prometne probleme, obišavši pothodnik kod Studenskog doma, varaždinski HNS-ovci apelirali su na gradske vlasti da konačno iznađu rješenje za nekvalitetnu prometnu povezanost.

Naime, građani Varaždina na području II. mjesnog odbora, a posebno oni koji žive na području istočno od pruge i željezničke stanice već dugi niz godina svakodnevno se bore s problemom velikih gužva na pružnom prijelazu i dugih čekanja zbog čega varaždinski i županijski HNS traže da se konačno riješi ovaj problem kako bi stanovnici ovog dijela grada prestali biti izolirani.

Stanovnicima ovog dijela grada, posebno roditeljima s malom djecom, korištenje pješačkog pothodnika predstavlja velik problem. Kako se članovima HNS-a prilikom obilaska terena požalila jedna mještanka, majke s djecom u kolicima ne mogu prolaziti pothodnikom.

-Ako imate bebu u kolicima morate sve okolo, ili na Kućansku rampu ili skroz na Banficu. Stanovnici ovog kvarta praktički su odvojeni od ostatka grada, izolirani – poručila je.

Da je unazad dvadesetak godina puno toga ispričano i obećavano kada je u pitanju rješavanje prometnih problema koje uzrokuje pružni prijelaz kod Kućanske rampe potvrdila je i Evica Kocijan, stanovnica II. mjesnog odbora.

-Problem je veliki za naš II. mjesni odbor i ovaj dio grada te za sve stanovnike, kako mlade, tako i stare. Svaki puta kada su izbori nadamo se rješenju i slušamo obećanja, no ništa se ne poduzima – rekla je Kocijan.

Iako se problem Kućanske rampe tek treba riješiti, postoji mogućnost da se uređenjem pothodnika kod Studentskog doma barem dijelu stanovnika olakša svakodnevni život. Upravo uređenjem pothodnika i njegovim proširenjem za prometovanje automobilima riješio bi se svakodnevni problem stanovnika tog dijela grada.

Određena dokumentacija za taj projekt postoji iz perioda bivše vlasti, a prema dostupnim informacijama i sadašnja vlast bila je spremna provesti taj projekt.

-Bez obzira tko je izradio projekt i tko želi svojatati zasluge za njega ključno je da se ovaj pothodnik, osim za pješake što prije stavi u funkciju i za prometovanje vozila. Na taj način riješili bi svakodnevne probleme dijela građana II. mjesnog odbora do konačnog rješavanja pitanja Kućanske rampe. U ovom trenutku nije bitno tko je napravio projekt a tko će ga realizirati. Bitno je da krenemo rješavati probleme građana tog dijela grada – poručio je prvi čovjek varaždinskog HNS-a Igor Klopotan.

Krunoslav Lukačić, predsjednik županijskog HNS-a naglasio je kako uz infrastrukturna rješenja, još više podupiru ona koja se odnose na povećanje mobilnosti građana.

-Korištenjem autobusnog javnog linijskog županijskog prijevoza koji se treba integrirati sa željezničkim smanjila bi se preopterećenost prometnica i povećala sigurnost na cestama Varaždina kao i svih gradova i općina na području Varaždinske županije – poručio je Lukačić.

sjever.hr
27.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.